ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΕΙΣΡΟΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ

 

Συνέχεια του ΛΕΩΝ-ΙΧΘΕΙΣ-ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ

5. Ανάλογη με την ανταπόκριση θα είναι και η εφέλκυση της δραστηριότητας των κέντρων, ή ενός κέντρου. Αλλά – κι αυτό είναι ένα σημείο μεγάλης σπουδαιότητας – όλοι οι μαθητές αυτό τον καιρό πρέπει να ζητήσουν να βρουν την κυρίαρχη αντίδρασή τους σε μία σχεδιασμένη ανταπόκριση στην επιρροή της Ιεραρχίας και των ενεργειών που διαβιβάζονται από αυτή.

Σαν γενικός κανόνας η κρούση της Σαμπαλλικής δύναμης (ιδιαίτερα στην περίπτωση ενός μαθητή που βρίσκεται στις Ακτίνες 1,3,5,7) θα έχει τη φύση της προσωπικότητας. Η διέγερση του καρδιακού κέντρου με τον επακόλουθο έλεγχο του ηλιακού πλέγματος, πρέπει να είναι το σχεδιασμένο αποτέλεσμα. Η καρδιά πρέπει να κυριαρχεί στο ηλιακό πλέγμα με την απόσυρση των ενεργειών του στην καρδιά.

6. Δεν ήρθε ακόμη ο καιρός που θα είναι ασφαλές για το ζηλωτή ή το μαθητή να σχετίζει το κεφαλικό κέντρο με τη βάση της σπονδυλικής στήλης σε ανταπόκριση μίας συγκεκριμένης και συνειδητής οικειοποίησης της Σαμπαλλικής δύναμης. Ο,τιδήποτε συμβαίνει αυτόματα, κανονικά και φυσιολογικά και δια της ανάπτυξης του μαθητή, μπορεί και πρέπει να επιτραπεί να συμβεί υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει συνειδητή πρόθεση κι ότι υπάρχει επίσης μία στενή και προσεκτική διερεύνηση και έλεγχος της ζωής της προσωπικότητας.

7. Η αφύπνιση του κέντρου Άζνα με τον συνακόλουθο και επακόλουθο έλεγχο του κέντρου Λαιμού πρέπει αναπόφευκτα να συμβεί υπό την προϋπόθεση ότι ο μαθητής εκπληρώνει δύο συνθήκες. Μπορεί τότε να γίνει συνειδητά και με ασφάλεια και ορθά δημιουργικός. Οι δύο αυτές συνθήκες είναι:

  • Ένας συνειδητός προσανατολισμός στην ψυχή και στην Ιεραρχία.
  • Μία βαθιά αγάπη για την ανθρωπότητα, παρούσα και βασισμένη στη νοητική αντίληψη και την ενορατική κατανόηση κι όχι στη συναισθηματική αντίδραση.

8. Όταν εκπληρώνονται οι παραπάνω συνθήκες, τότε η κρούση των εισρεουσών ενεργειών θα προκαλέσει την απαιτούμενη διέγερση και αφύπνιση.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.