ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΙΒΛΙΟΡΑΦΕΙΟ

 

ΒΙΒΛΙΟΡΑΦΕΙΟ

 

εξ αφορμής της έκδοσης της συλλογής μικροδιηγημάτων
με τίτλο  «Μεγάλο φινάλε» του Σταμάτη Γκαβέτα,
ο Σωτήρης Ραπτόπουλος συνομιλεί με τον συγγραφέα

την Τετάρτη  20  Ιουλίου  2016  στις  4-5 μ.μ.

στο ΒΙΒΛΙΟΡΑΦΕΙΟ, μία εκπομπή του Ηλία Μέλιου

για τα βιβλία και τους αναγνώστες

στον διαδικτυακό  ρ/σ   www.portokaliradio.gr

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, στις 8 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο «Άπειρος Χώρα» στα Βριλήσσια, στην οδό Σισμανογλείου 10, ο Σωτήρης Ραπτόπουλος παρουσιάζει τη συλλογή μικροδιηγημάτων του Σταμάτη Γκαβέτα με τίτλο «Μεγάλο φινάλε», που κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις manifesto. Θα διαβάσει η ηθοποιός Ελευθερία Κόμη.

Ο Σταμάτης Γκαβέτας γεννήθηκε το 1980 στον Χολαργό Αττικής και μεγάλωσε στη Χαλκίδα από όπου και κατάγεται. Σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Κατά διαστήματα έχει ζήσει στη Θεσσαλονίκη και την Ορεστιάδα. Από το 2008 ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Γράφει κυρίως μικρά πεζά (διηγήματα της μικρής φόρμας) που δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Η συλλογή μικροδιηγημάτων με τίτλο «Μεγάλο φινάλε» (εκδόσεις manifesto, 2016) είναι το πρώτο του βιβλίο.

Ο Σωτήρης Ραπτόπουλος, αρχαιολόγος, δοκιμιογράφος και πεζογράφος, γεννήθηκε το 1965 στην Ηλιούπολη της Αττικής από ηπειρώτες γονείς. Σπούδασε αρχαιολογία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε ως καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης στην Άνδρο και ως αρχαιολόγος στη Μύκονο, τους Δελφούς, την Τρίπολη, την Άρτα και, τελευταία, εργάζεται στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με την αρχαιολογία των νησιών

(η διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Κυκλάδες Νήσοι» με θέμα το αρχαίο εμπόριο ορυκτών προϊόντων από το Αιγαίο προς τη Ρώμη είναι ίσως το πιο γνωστό του έργο). Ασχολήθηκε με ζητήματα δελφικής αρχαιολογίας (και έχει συγγράψει τη μονογραφία με τίτλο «Το Δελφικό Ιερό κατά την Ρωμαιοκρατία και την Ύστερη Αρχαιότητα»), τη φωκική μνημειακή τοπογραφία και επιγραφική, την ιστορία και την αρχαιολογία του βυζαντινού Κάστρου Μουχλίου Αρκαδίας, ενώ έχει υπάρξει εκδότης ή και συνεκδότης των συλλογικών τόμων για τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Πελοπόννησο, για την αρχαιολογία της Πελοποννήσου διά των αρχείων των Γ.Α.Κ. Αρκαδίας, για την αρχαιομεταλλουργία στην Πελοπόννησο. Παράλληλα, έχει συγγράψει κείμενα επιστημονικής φαντασίας και αστυνομικής λογοτεχνίας, και έχει  δημοσιεύσει μελέτες για τη λογοτεχνία στα περιοδικά «Δυτικές Ινδίες» «Μικροφιλολογικά», «Ακτή», «Μανιφέστο», «Φιλολογική», «Φαρφουλάς», οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΕΤΑΣ

Ο Σταμάτης Γκαβέτας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (Καλαμάτα) και τελειόφοιτος του ίδιου τμήματος σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ε.Α.Π.. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και μένει στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τέχνης ρητορικού λόγου, φωτογραφίας, σκηνοθεσίας και δημοσιεύει διηγήματα που γράφει στο διαδίκτυο και σε έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.