ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ, ΒΟΜΒΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τα έχουμε ακούσει, τα έχουμε δοκιμάσει, δεν τα ξέρουμε καν και όμως αυτά είναι τα λιπαρά που αναφέρονται και ως ” βόμβες υγείας” Ψάρι, καρύδια, λιναρόσπορος, σολομός, σαρδέλα, σκουμπρί και πράσινα λαχανικά είναι οι σύμμαχοι μας με αντιθρομβωτική δράση και ενάντια στα εμφράγματα. Βοηθάνε στη σωματική και στη νοητική υγεία!

Έχουν αντιυπερτασικές ιδιότητες, μειώνουν τα λιπίδια και τη κακή χοληστερίνη ενώ αντιθέτως ανεβάζουν την καλή! Άλλο ένα συν τους, που δεν είναι και τόσο διαδεδομένο, είναι η συμβολή τους στη ρύθμιση της ινσουλίνης με αποτέλεσμα να είναι ευεργετικά και σε άτομα με διαβήτη.

Μειώνουν τις φλεγμονές γι αυτό και πολλά άτομα με οστεοαρθρίτιδες έχουν βρει τη λύση τους στα ω3 λιπαρά και επίσης συμβάλλουν στη μείωση εμφάνισης οστεοπόρωσης και καρκίνου του προστάτη και του λεπτού εντέρου. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει λόγος να μην βάλουμε στη διατροφή μας τα ω3 λιπαρά!

Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι θαυματουργά σε προβλήματα μνήμης, ψυχολογικών διαταραχών και σε προβλήματα επιλόχειας κατάθλιψης ή αυτισμού.

Δύο – τρεις μερίδες ψαριού την εβδομάδα είναι μια πολύ καλή αρχή με άμεσα αποτελέσματα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά αξιόπιστα σκευάσματα συμπληρωμάτων με ω3 τα οποία θα μας ενισχύσουν ακόμα περισσότερο.

Σημαντικά πολύ για την υγεία μας τα ω3 ακόμα και σε αυτοάνοσα νοσήματα! Πρόκληση και πρόσκληση υγείας λοιπόν τα ω3 κάνουν μόνο καλό και με πολύ εύκολο και νόστιμο τρόπο!

 

Μαυρομμάτη Μαρία

photo NutriMed.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1983. ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΠΛΑΡΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.

ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.