ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑ ΒΡΩΣΙΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

 

Μποράγκο, καλέντουλα, γαρίφαλα, φούξιες, ηλιοτρόπια, είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα λουλούδια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις ωμές σαλάτες και να φέρουμε στο τραπέζι τον … παράδεισο. Για να μην πούμε ότι στη νότια Γαλλία τηγανίζουν κιόλας τα λευκά λουλουδάκια της ακακίας (beignets de fleurs d acacia).

Ζοχοί 

Τα γνωστά, για βραστά χόρτα, με τη γλυκιά γεύση, μπορούν -όταν είναι πολύ φρέσκα- να ψαλιδιστούν στη σαλάτα.

Μποράγκο 

Εκτός από τα λουλούδια, τρώγονται και τα χνουδάτα, σχεδόν, τρυφερά φυλλαράκια του. Δίνουν ξεχωριστή γεύση.

Παπούλες 

Τα βλαστάρια και τα τρυφερά φυλλαράκια ενός καλλιεργούμενου οσπρίου, που στην Κρήτη λέγεται «Ψαρές». Τους αρκεί λίγο ξίδι. Συνοδευτικό της ρακής (ωμό).

Ραδίκι 

Ταιριάζει, ψιλό-ψαλιδισμένο, με πολλές ωμές σαλάτες που τους χαρίζει πικράδα και ένταση.

Σταμναγκάθι 

Σπανιότατο εκτός Κρήτης, ΤΟ «ροϊκιο», έχει υπέροχη πικρή γεύση. Ψιλοκόβεται και θέλει ξίδι και αρωματική μουστάρδα.

Σταφιλινάκα 

Το πράσινο φύλλωμα ενός υπόγειου βλαστού, είδους άγριου λευκού καρότου (δαυκού), που τρώγεται κυρίως βραστό.

Πηγές : το βιβλίο της Μυρσίνης Λαμπράκη Τα χόρτα, InKefalonia

Επιμέλεια

 

ΠΑΡΑ ΚΕΛΣΟΣ

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.