ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

 

Η ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική, φυσική, αφάρμακος μέθοδος που βλέπει τον άνθρωπο ως όλον, δηλ. αποσκοπεί να τον φροντίσει όχι τόσο εμμένοντας και απομονώνοντας το εκάστοτε σύμπτωμα που μπορεί να τον απασχολεί, αλλά λειτουργεί εις βάθος αναζητώντας την αιτία.

Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στο εκάστοτε όργανο ή το σύστημα που μπορεί να ασθενεί αλλά στοχεύουμε μέσω της δουλειάς μας να επιφέρουμε αρμονία και ισορροπία σε όλο το είναι του ανθρώπου (τόσο στο σωματικό, όσο και στο συναισθηματικό, νοητικό επίπεδο).

Η ρεφλεξολογία βασίζεται στο γεγονός ότι κυρίως στα άκρα μας (άνω και κάτω) βρίσκονται τα αντανακλαστικά σημεία τα οποία αντικατοπτρίζουν όλα τα όργανα του ανθρωπίνου σώματος.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα άκρα μας αποτελούν ένα υπέροχο χάρτη που μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά πράγματα.

Έτσι π.χ. στο δεξί πόδι χαρτογραφούνται μέσω των αντανακλαστικών σημείων όλα τα όργανα που βρίσκονται στη δεξιά μας πλευρά και αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για το αριστερό πόδι και την αριστερή μας πλευρά.

Ο ρεφλεξολόγος με ειδικούς χειρισμούς και συγκεκριμένη τεχνική δακτυλοπίεσης διεγείρει τα αντανακλαστικά σημεία όλων των οργάνων προκειμένου να αρχίσει να κινητοποιείται ο φυσικός μηχανισμός αυτοκάθαρσης και αυτοθεραπείας του σώματος.

Η εφαρμογή της ρεφλεξολογίας επιφέρει βαθιά χαλάρωση και ηρεμία, διώχνοντας την ένταση. Αποβάλλονται οι τοξίνες, τονώνεται το ανοσοποιητικό, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος μέσω του οποίου μεταφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά καθώς και πολύτιμες πληροφορίες σε όλο το σώμα, βοηθώντας το να ανακτήσει την αρμονία και την ισορροπία του σε όλα τα επίπεδα.

Ο άνθρωπος  σιγά- σιγά, συνεδρία με τη συνεδρία, αρχίζει να παρατηρεί βελτίωση και ανακούφιση σε συμπτώματα που μπορεί να τον ταλαιπωρούσαν, να διαχειρίζεται πολύ καλύτερα καταστάσεις που μπορεί να ήταν επιβαρυντικές για τη ψυχολογία του και που επιπροσθέτως τον άγχωναν, να έχει μια πιο ώριμη και θετική σκέψη απέναντι στα πράγματα.

 

Κυριαζή Χριστίνα

Εκπαιδεύτρια στο τμήμα της Ρεφλεξολογίας στη «Σύνθεσις»

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.