ΒΙΒΛΙΑ

ΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

 

ΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

 

Τι καινούργιο έφερε στη ζωή μας η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ

 

Η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ, με τις εκδόσεις και την εν γένει δραστηριότητά της, έφερε τα τελευταία 2 χρόνια πολλές καινούριες απόψεις στο θέμα της κατάθλιψης.

  • Την ανέδειξε ως πολύ πιο σοβαρή και επικίνδυνη απειλή για τον άνθρωπο και τις κοινωνίες του, από όσο η Ελληνική κοινωνία παραδέχεται σήμερα.
  • Την προσδιόρισε συγκεκριμένα, ως διαταραχή της διανοίας και όχι γενικά ως ένα ψυχικό νόσημα.
  • Είπε ότι η αιτία της κατάθλιψης βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο (εκ κατασκευής) και επομένως όλοι οι άνθρωποι είναι «εν δυνάμει» καταθλιπτικοί.
  • Είπε ότι η «ανθρωπιά» του ανθρώπου οφείλεται στη διάνοια, η οποία μορφοποιεί τη θεϊκή υπόσταση του ανθρώπου.
  • Διατύπωσε τη θέση ότι η ενεργοποίηση της διανοίας είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του ανθρώπου προς την πνευματική του φύση και υπόσταση και επομένως η κατάθλιψη, που πλήττει την διάνοια, είναι το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο που πρέπει ο άνθρωπος να υπερβεί, προκειμένου να προχωρήσει η εξέλιξη του είδους του.
  • Τόνισε ότι η κατάθλιψη είναι κοινωνική νόσος, όσο είναι και προσωπική και έχει τελείως ανάλογα συμπτώματα, τόσο στον άνθρωπο, όσο και στην κοινωνία.

Και αφού η αιτία της κατάθλιψης βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο, η μάχη εναντίον της, πρέπει να δοθεί στον Χώρο της συνείδησής του.
Ο στόχος είναι να υπάρξουν υγιείς άνθρωποι, που έχουν απενεργοποιήσει μέσα τους τις αφορμές για ζωντάνεμα της κατάθλιψης, οι οποίοι μπορούν  να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα, θετική για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό του.

Ιστοσελίδαwww.kinoniagnosis.com

Copyright© 2016 Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ, All rights reserved

 

Παναγιώτης Αναστασάκος

Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.