ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΟΣ

 

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν κάμποσα χρόνια όταν τριγύριζα στην ζούγκλα της Μαδαγασκάρης, συνάντησα τον “μάγο της φυλής”. Εκεί, αυτός ο “μάγος” είχε την φήμη μεγάλου γιατρού, κι έτσι βρήκα την ευκαιρία να γνωριστώ μαζί του και να κάνουμε μια κουβεντούλα. Τον ρώτησα λοιπόν εκτός των άλλων για την “φονική γρίπη” που απασχολεί τον πολιτισμένο κόσμο.

Ά, μου είπε, να τι κάνουμε εμείς εδώ στην ζούγκλα όταν κάποιος έχει πυρετό. Κοιτάμε την γλώσσα του κι αν είναι άσπρη του δίνουμε να πιει ζεστά θερμαντικά αφεψήματα, διότι άσπρη γλώσσα σημαίνει πως τα εσωτερικά του όργανα είναι κρύα και το δέρμα ζεστό.

Αν όμως η γλώσσα του είναι κόκκινη σημαίνει το αντίθετο, πως τα εσωτερικά του όργανα έχουν φλόγωση και το δέρμα του είναι κρύο, οπότε του δίνουμε δροσερούς φυσικούς χυμούς όπως λεμονάδα και πορτοκαλάδα.

Κατάλαβα του είπα, έχει μια λογική αυτό διότι έτσι επιτυγχάνεται η ομοιόσταση, άρα στην πρώτη περίπτωση το αφέψημα τζίντζερ, εκινέσια κλπ, ενδείκνυται. Στην δε δεύτερη περίπτωση, μπορούμε να ενισχύσουμε τους φυσικούς χυμούς και με έξτρα βιταμίνη C.

Εμείς όμως του είπα δίνουμε αντιπυρετικά στον πυρετό, και κατόπιν αντιβιοτικά, άσε που προληπτικά οι ειδικοί συνιστούν εμβολιασμούς.

Ε, να, γι αυτό έχετε επιπλοκές μου είπε ο “μάγος”, και μου εξήγησε πως τα αντιπυρετικά καταστρέφουν την πρώτη άμυνα του οργανισμού που είναι ο πυρετός. Ο πυρετός δεν είναι εχθρός μας αλλά φίλος μας είπε ο “μάγος”. Ο οργανισμός του ανθρώπου δημιουργεί πυρετό για να καταστρέψει τους ιούς και τα βακτήρια.

Τα δε αντιβιοτικά δημιουργούν με την σειρά τους ανθεκτικά στελέχη μικροοργανισμών που κατόπιν είναι δυσκολότερο να τους καταπολεμήσετε, γι αυτό και στα νοσοκομεία σας πεθαίνουν οι άνθρωποι από ενδο – νοσοκομειακές λοιμώξεις, κι όχι από γρίπη.

Βρε τον “μάγο” σκέφτηκα, που τα ξέρει αυτά εδώ στην ζούγκλα χωρίς τηλεόραση και διαδίκτυο; Και δεν τρώμε τίποτα, συμπλήρωσε, όταν έχουμε πυρετό αλλά φροντίζουμε να κάνουμε κλύσμα, να κουκουλωθούμε με κουβέρτες, να ιδρώσουμε, και σε τρεις μέρες το πολύ γινόμαστε καλά.

Και για τα εμβόλια της γρίπης; τον ρώτησα, τι γνώμη έχεις; Σε αυτό το σημείο ο “μάγος της φυλής” άρχισε να γελάει τρανταχτά, και μετά από κάμποση ώρα αφού σταμάτησε το γέλιο έβγαλε από την ζώνη του ένα δολάριο, μου το έδειξε και ξανάρχισε να γελάει.

Κάπου εδώ τελείωσε η συνέντευξη μαζί του, και του είπα πριν φύγω.

Σε ευχαριστώ για την συζήτηση που κάναμε εδώ στην ζούγκλα κάτω από το δέντρο, και να το ξέρεις πως λυπάμαι πολύ κύριε “μάγε” που εσείς εδώ δεν έχετε ΚΕΕΛΠΝΟ, ούτε Υπουργείο Υγείας, και ΜΜΕ, να σας ενημερώνουν για το καλό σας.

Σημ. Τα ως άνω αποτελούν μέρος των απομνημονευμάτων μου, και σε καμιά περίπτωση δεν προτρέπουν ή αποτρέπουν θεραπείες που συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες.

 

Νικόλαος Βρούσγος

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.