ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δίαιτες ή Διατροφή;

– Νεαρέ μου φίλε, αν μπεις στον κυκεώνα της ιδανικής διατροφής, με τόσες σχολές που υπάρχουν θα χάσεις το μπούσουλα. Άσε τη θεωρία για τους θεωρητικούς. Τους ερευνητές. Ο απλός κόσμος – εγώ και εσύ – χρειαζόμαστε απλά πράγματα. Βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε την κατάλληλη διατροφή για το είδος μας. Όμως, παρασυρόμαστε από τα περιοδικά, την τηλεόραση, το google, ακόμα και τους “ειδικούς”.

– Δεν είναι καλό να πηγαίνουμε δηλαδή στους ειδικούς.

– Στον ειδικό μπορείς να πας για να λύσεις μια απορία σου πολύ συγκεκριμένη. Στα πανεπιστήμια αναγκαστικά διδάσκονται οριζόντια κάποια πράγματα. Δε σου κάνει εντύπωση που διαφορετικοί άνθρωποι τρώνε τα ίδια πράγματα και έχουν διαφορετικά αποτελέσματα; Στο ανθρώπινο σώμα 1+1 δεν κάνει σχεδόν ποτέ 2! Είμαστε ανοικτά συστήματα που σημαίνει ότι ανταλλάσσουμε συνεχώς ενέργεια και πληροφορία με ο,τιδήποτε μας περιβάλλει. Ο τρόπος και η ένταση της ανταλλαγής ορίζεται από το ορμονικό σύστημα ή αν θες τη βιοχημική “ταυτότητα” του οργανισμού. Η απόλυτη γνώση της ιδανικής διατροφής είναι κάτι αυστηρά εξατομικευμένο και βρίσκεται εντυπωμένη μέσα μας. Οι βιολόγοι θα πουν στο DNA, άλλοι θα πουν στο υποσυνείδητο. Πάντως, είναι μέσα μας. Όπως και όλες οι απαντήσεις άλλωστε.

– Και τότε πως ξέρουμε ότι τρώμε “σωστά” για μας.

– Μικρέ, δεν “τρως” μόνο την τροφή. “Τρως” και τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, τις σχέσεις σου, την εργασία σου. Η σωστή θρέψη (υλικό, ψυχικό και πνευματικό κομμάτι) σου προσφέρει ήρεμα συναισθήματα καλοσύνης και ολότητας.

Αγαπάς το ο,τιδήποτε εκεί έξω αλλά και μέσα σου. Ακτινοβολείς ισχύ που καθηλώνει. Καθαρό, ήρεμο αλλά και σπινθηροβόλο βλέμμα. Είσαι ήρεμος αλλά πάντα σε εγρήγορση να εκτιναχθείς προς τη δράση. Εκτελείς τις καθημερινές σου εργασίες με ενθουσιασμό. Δεν τραυματίζεσαι πλην ατυχημάτων (αλλά αν είσαι υψηλοκραδασμικός τα “προβλέπεις”). Δεν αρρωσταίνεις σωματικά. Δεν εγκλωβίζεσαι σε τελματώδεις σχέσεις και καταστάσεις. Ακόμα και η μυρωδιά του σώματός σου αλλάζει. Και η υφή του.

– Υπέροχο είναι…

– Αυτοί ήσαν οι άνθρωποι της Χρυσής Εποχής. Ακόμα και ο θάνατος ήταν ένας γλυκός ύπνος. Χωρίς βάσανα, πόνο, στενοχώρια. Όταν έρχεται η ώρα, η ψυχή γεμάτη επίγνωση φεύγει με χαρά από το σώμα και αυτή η χαρά αφήνει μια ευωδία.

– Σκέψου όλη η ανθρωπότητα να ήταν έτσι…

(Διάλογοι γύρω από τη Φωτιά)

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ

MSc Διατροφής Ανθρώπου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.