ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΑΥΤΟ

Ο Θοδωρής Κυριάκος Διαπροσωπικός Ψυχοθεραπευτής ο οποίος ζει και εργάζεται στην Καλιφόρνια και η  Αιμιλία Αξιωτίδου, Οικογενειακή Σύμβουλος – Ψυχοπαιδαγωγός θα διοργανώσουν ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ βιωματικό σεμινάριο: «Καλλιεργώντας τον Εσωτερικό Παρατηρητή –  Αφυπνίζοντας τον Πραγματικό Εαυτό», το Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαΐου 2015.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 15:00 κάθε μέρας στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο κτίριο Μ2, με σκοπό  οι συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν τον εσωτερικό παρατηρητή, μέσα από τεχνικές αυτοπαρατήρησης, οραματισμού, mindfulness και διαλογισμό για να μάθουν να αναγνωρίζουν τους δυσλειτουργικούς ρόλους που παίζουν ο καθένας μέσα στην καθημερινότητά του, να βλέπουν διαφορετικά τις καταστάσεις που τoυς δυσκολεύουν, να δουλέψουν με δύσκολα συναισθήματα και να έρθουν σε επαφή με την δύναμη τους και την εσωτερική φωνή καθοδήγησής τους.

Η ευτυχία σε γενικές γραμμές είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για να είμαστε ευτυχισμένοι είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, το πως επεξεργαζόμαστε εσωτερικά, τα εξωτερικά ερεθίσματα που μας προσφέρει η ζωή. Το πως βιώνουμε μια κατάσταση έχει σχέση περισσότερο με εμάς παρά με την κατάσταση.  Τα πιστεύω μας  και οι προγραμματισμοί μας, επηρεάζουν το πως μεταφράζουμε μια κατάσταση. Το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης, είναι το ταξίδι ανακάλυψης των  βαθύτερων επιθυμιών της καρδιάς μας. Είναι ένα ταξίδι μέσα από τις σκιές μας, που μας δίνει σοφία και μας οδηγεί προς την πραγματική ελευθερία και ευτυχία. Οι σκιές μας είναι τα μέρη του εαυτού μας που δεν είμαστε συνειδητοί, και που μέχρι να τους ρίξουμε φως και να τις κατανοήσουμε, θα ελέγχουν την ζωή μας και θα το αποκαλούμε μοίρα.

lifehub-seminaria-39

Ο Θεόδωρος Κυριάκος είναι Transpersonal Psychotherapist και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Arts, and Advance Diploma) στη συνθετική υπέρ-προσωπική συμβουλευτική και  ψυχοθεραπεία. Έχει πολυετή πείρα ,  εποπτεύει εκπαιδευόμενους θεραπευτές κι έχει διδάξει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στο Λος Αντζελες και διδάσκει διεθνώς σεμινάρια και εργαστήρια αυτογνωσίας και διαλογισμού.

 

H Αιμιλία Αξιωτίδου είναι  Ψυχοπαιδαγωγός – Οικογενειακή-Συστημική Σύμβουλος. Είναι έγκριτο μέλος της European Association for Counseling (EAC) και έγκριτο μέλος την Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ). Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης Α.Π.Θ., Ιατρείο Παχυσαρκίας- Διακοπής Καπνίσματος της Α ́ ΠΡΠ Κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Εργάζεται ιδιωτικά δουλεύοντας με άτομα, οικογένειες , ζευγάρια, παιδιά, εφήβους, ομάδες, και διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια αυτογνωσίας.

“ΤΕΛΟΣ”

                    Θεσ/νίκη 20 Απριλίου 2015

                                                                          

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΞΙΩΤΙΔΟΥ

H Αιμιλία Αξιωτίδου είναι Ψυχοπαιδαγωγός – Οικογενειακή-Συστημική Σύμβουλος Επίσης εργάζεται ιδιωτικά δουλεύοντας με άτομα, οικογένειες , ζευγάρια, παιδιά, εφήβους, ομάδες, και συνεργάζεται με σχολεία και άλλους φορείς.

Η κ. Αξιωτίδου συμμετέχει ως εξωτερικός συνεργάτης στο τακτικό εξωτερικό ιατρείο Παχυσαρκίας- Μεταβολισμού της Α ́ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, το μοναδικό ελληνικό εγκεκριμένο κέντρο από το European Association for the Study of Obesity από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως και σήμερα. Η συνεργασία με την Αξιωτίδου ξεκίνησε ούσα απόφοιτη του Università degli Studi di Perugia, Facoltà di Magistero, idirizzo Psicosociopedagogico ,καθώς επίσης και από την ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ , και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Έχει εξειδικευθεί: ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Είναι έγκριτο μέλος της European Association for Counseling (EAC) και έγριτο μέλος την Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ).

Επίσης έχει μετεκπαιδευτεί στο πρόγραμμα “ Ψυχοπαθολογία και θεραπευτικές προσεγγίσεις της βρεφονηπιακής και εφηβικής ηλικίας “ της Υπηρεσίας Παιδιού και Εφήβου της Γ’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (SY.ME. PE.) και την Ελληνική Εταιρία για την Ψυχική Υγεία Βρεφών (μέλος W.A.I.M.H.).

Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο μοντέλο Emotional Focus Therapy (EFT) by Sue Johnson (ICEEFT).

Παρακολουθεί πλήθος επιμορφώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διοργανώνει διάφορα Workshops.

Επιπλέον συμμετέχει στη συλλογή δεδομένων ερευνητικών πρωτοκόλλων που διεξάγονται στην Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινικη και στο εξωτερικό ιατρείο Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ.( παρουσίαση του ιατρείου στο 8ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας (18-20 Μαρτίου 2010) με τίτλο: “Ο Ρόλος του Βελονισμού Στην Αντιμετώπιση της Νοσογόνου Παχυσαρκίας. Περιγραφή ενδιαφέροντος περιστατικού”, Ν. Κατσίκη, Χ. Δημητρούλα, Β. Τατόλα, Μ. Μπελιβάνη, Ε. Δασκαλοπούλου, Αιμ. Αξιωτίδου, Χρ. Σαββόπουλος, Α. Χατζητόλιος.

Posters:

Abstract: Marital status and educational level in Greek obese and overweight adults

Kourtoglou N.1, Fotiadou E.1, Dimitroula Ch.1, Axiotidou E.1, 1Gounitsioti I.1, Kouniakis Ph.1Bellivani M.1, Grammatikopoulou M.G.2, Savopoulos Ch.1, Hassapidou M.2, Hatzitolios A.1

1Obesity & Metabolism Outpatient Clinic, EASO accredited Collaborating COM , 1st Propedeutic Department of Internal Medicine, AHEPA University Hospital of Thessaloniki, Greece

2Department of Human Nutrition & Dietetics, Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki,Greece

Abstract: Prevalence of depression and associated factors in obese patients

Kouniakis Ph., Gounitsioti I., Fotiadou E., Dimitroula Ch., Axiotidou E., Kourtoglou N., Bellivani M., Savopoulos Ch., Hatzitolios A.

Obesity & Metabolism Outpatient Clinic, EASO accredited Collaborating COM, 1st Propedeutic Department of Internal Medicine, AHEPA University Hospital of Thessaloniki, Greece

Άρθρα: Ο Ρόλος της Οικογένειας στις Διατροφικές Διαταραχές,

PSYCHOLOGICAL-OPINIONS.GR ON MAY 16, 2013 in Άρθρα Ψυχολογίας.

http://psychological-opinions.gr/rolos-oikogeneias-diatrofikes-diatatahes.html

Αξιωτίδου Αιμίλια
Οικογενειακή Σύμβουλος

Ψυχοπαιδαγωγός
Επιστημονικός Συνεργάτης Α.Π.Θ. ΑΧΕΠΑ.

Διεύθυνση: Β. Ηρακλείου 14
Τ.Κ. 54625
Θεσσαλονίκη
Τηλ: 6999521206
email: emilia70@gmail.com
F/B: Emilia Axiotidou
website: Allazw.com

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.