ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ

 

Συνέχεια του άρθρου ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΩΝ

Επειδή εργάζεται περισσότερο στο νοητικό πεδίο, και νοητικό πεδίο σημαίνει ρυθμός, πρέπει να βάλει ρυθμό στη σκέψη, διότι έτσι μόνο μπορεί να ελέγχει το νου και να μην κάνει διάφορα σενάρια. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσει προβλήματα ρυθμού στη φυσική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ζωή του, π.χ. ο επιστήμονας που μπαίνει μέσα στο εργαστήριο, ξεχνάει να φάει, ξενυχτάει και δεν ξεκουράζεται, μπορεί ξαφνικά να παρουσιάσει φυματίωση ή κάποια άλλη σοβαρή ασθένεια. Οι ασθένειες αυτές προκύπτουν, διότι εργαζόμενος με τις όψεις δύναμης της ζωής, του πειράματος, της απόδειξης και του αποτελέσματος, επιφέρει μεγάλη συμπίεση στα σώματα του. Θα παρατηρήσουμε ότι περνά εναλλασσόμενες περιόδους εσωστρέφειας και εξωστρέφειας. Εάν είναι επιχειρηματίας, θα είναι κολλημένος στις επιχειρήσεις. Εάν είναι πολιτικός θα τρέχει συνεχώς για τα θέματα της πολιτικής κ.λ.π.

Η κύρια ασθένεια του νοητικού σώματος είναι ο νοητικός φανατισμός. Τί συμβαίνει; Εφελκύοντας συνέχεια ενέργεια από τη ψυχή για την ανάπτυξη του νοητικού σώματος, υπερβαίνει τη δυνατότητα οργάνωσης των άλλων σωμάτων.

Ο νους είναι αχόρταγος. Μπορεί να συγκεντρώνει πληροφορίες και ν’ απορροφά πληροφορίες σαν σφουγγάρι. Εάν όμως το φυσικό και το αστρικό δεν έχουν αναπτυχθεί στον ίδιο βαθμό κραδασμού με το νοητικό σώμα, εάν δεν μπορούν να αντέξουν τον κραδασμό του νοητικού, θα υποφέρει το αιθερικό τους και θ’ αποδιοργανωθεί.

Τα αποτελέσματα αυτού του νοητικού φανατισμού θα είναι νευρική κατάρρευση, αισθήματα πικρίας ή αδικίας, όταν ο στόχος δεν πραγματοποιείται. Η έκφραση αυτών των προβλημάτων είναι πάντα μέσω του αστρικού ή αιθερικού. Τα προβλήματα θα σχετίζονται με τη περιοχή του ηλιακού πλέγματος, με το αιθερικό, τον σπλήνα, το πάγκρεας, την καρδιά και το αναπνευστικό.

Το νοητικό σώμα σχετίζεται με το κ. λαιμού. Έτσι εκτός από τις αναταραχές του αναπνευστικού που μπορεί να παρουσιάσουν, μπορεί να υπάρξουν τικ, το σύνδρομο του ελέφαντα, το αίσθημα του πνιξίματος, σφιξίματος και πλακώματος, νευρικές ανωμαλίες και κρίσεις. Θα εμφανισθεί αδυναμία ισορροπίας των ενεργειών μεταξύ κ. λαιμού και κ. ιερού, μεταξύ κ. ηλιακού και κ. καρδιάς. Συχνά οι δύο αυτές αδυναμίες μπορεί να εμφανιστούν μαζί στο άτομο που είναι μυστικιστής και αποκρυφιστής. Για παράδειγμα ο Αϊνστάιν που πίστευε ένθερμα στο Θεό και παράλληλα είχε ένα κοφτερό μυαλό που έθεσε τις βάσεις της ατομικής και πυρηνικής εποχής. Ήταν και μυστικιστής και αποκρυφιστής, άρα εσωτεριστής.

Λόγω του ότι η ψυχή βρίσκεται στο τρίτο υποπεδίο του νοητικού σώματος, άρα στο νοητικό σώμα, θα παρουσιαστούν προβλήματα που σχετίζονται με την υπερδιέγερση των ενδοκρινών αδένων, καθώς μπορεί να πάθουν μπλοκάρισμα ή θρόμβωση.

Είναι αξιοπρόσεκτο και ας το έχουμε κατά νου ότι, όσο ο άνθρωπος ανεβάζει το βαθμό της μύησης του από το αστρικό στο νοητικό ή αναπτύσσει περισσότερο την πνευματική του συνείδηση, αρρωσταίνει λιγότερο.

Μ’ αυτά που ακούμε όμως σήμερα φαίνεται να μην συμβαίνει αυτό. Κι όμως συμβαίνει. Δεν φταίει το νοητικό σώμα και η λειτουργία του ή το ανέβασμα της συνείδησης στο νοητικό επίπεδο. Φταίει το αστρικό για όλη αυτή την κατάσταση που προκαλείται, διότι αυτό που θρέφει και υπηρετεί είναι η επιθυμία για γνώση, κατανόηση, αντίληψη.

Όταν όμως ο άνθρωπος έχει φτάσει στο σημείο να ελέγχει την ένταση του αστρικού, αυτή την κατάσταση επιθυμίας και να δέχεται τα πράγματα όπως είναι και ν’ αναγνωρίζει τις νοητικές αδυναμίες και περιορισμούς του, τότε πραγματικά φτάνει σε μία πολύ μεγάλη εκδήλωση υγείας. Αυτό συμβαίνει γιατί εργάζεται στο νοητικό πεδίο, άρα πολύ κοντά στη ψυχή. Τότε η ψυχή βρίσκει το δρόμο της για να εκφραστεί στη Γη επικοινωνώντας πιο εύκολα με την προσωπικότητα, οπότε δεν έχουμε μεγάλες τριβές.

Ας σημειώσουμε ότι:

Ο ανεξέλικτος τύπος λειτουργεί με το ιερό.

Ο αστρικός τύπος λειτουργεί με το άζνα, το ηλιακό και τη βάση.

Ο νοητικός τύπος λειτουργεί με το λαιμό και το ιερό.

Ο ανεπτυγμένος τύπος λειτουργεί με την κεφαλή, την καρδιά και τη βάση.

Το να εργαζόμαστε με αποκρυφιστικό και όχι μυστικιστικό διαλογισμό σημαίνει ότι αρχίζουμε να μετακινούμαστε από το μονοπάτι του μυστικιστή στο δρόμο του αποκρυφιστή. Σημαίνει ότι ξεφεύγουμε από την επίδραση των ενεργειών, που έχουν ευλαβική και αφοσιωτική φύση και αρχίζουμε να γινόμαστε λευκοί μάγοι.

Στο επίπεδο αυτό η ενέργεια της σπονδυλικής στήλης ανεβαίνει από το ηλιακό στο κ. καρδιάς. Η μεταφορά αυτή από το ηλιακό στην καρδιά είναι ένα πολύ μεγάλο στάδιο και διαρκεί πολλές ενσαρκώσεις. Στο διάστημα αυτό η δύναμη ανεβοκατεβαίνει συνεχώς από το ηλιακό στο κ. καρδιάς.

Σιγά-σιγά αρχίζουμε να γινόμαστε σε κάποιο βαθμό ανιδιοτελείς και να αποκτούμε μία αγάπη χωρίς όρους και μετά να τη χάνουμε και να πέφτουμε ξανά στην ιδιοτέλεια. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τα όργανα της πέψης και με καρδιακές ανωμαλίες που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος.

Θα συναντήσουμε επίσης ισχυρές αντιδράσεις από μέλη της οικογένειας, από φίλους που προσπαθούν να μας τραβήξουν πίσω ,προς τη δική τους κατεύθυνση και επειδή αυτοί είναι επί το πλείστον καρμικοί δεσμοί, ερχόμαστε σε μία κατάσταση που υποφέρουμε από τη σύγκρουση. Τη στιγμή που κάποιος άνθρωπος φτάσει στο επίπεδο της δεύτερης μύησης και έχει ελέγξει τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με τη συναισθηματική και θυμική φύση, τότε αρχίζει ν’ αφήνει το ίχνος του δυναμικά στο περιβάλλον.

Γίνεται μία πηγή έμπνευσης και επίδρασης στο περιβάλλον του, μαθαίνει να εργάζεται πραγματικά με ομάδες, αποτελεί το κέντρο καρδιάς σε μία ομάδα. Το κατά πόσο θα μπορέσει να κρατήσει και να διατηρήσει αυτή την ενέργεια της ομάδας, εξαρτάται από την βαθμίδα της εξέλιξης του.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.