ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ

ΠΟΙΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ !

Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων είναι η επιλογή. Τι να διαλέξουν. Ποιο σκυλί θα τους κάνει το ένα και ποιο το άλλο.

Και βεβαίως η ράτσα, το μέγεθος, η κληρονομικότητα, το ταμπεραμέντο και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά παίζουν το ρόλο τους και πολύ καλά θα κάνουμε να τα λάβουμε υπόψη μας και μάλιστα προκαταβολικά.

Και σίγουρα θα πρέπει να κάτσουμε στο θρανίο ώστε να είμαστε σε θέση να μπορούμε άμεσα, έγκαιρα και αποτελεσματικά να βοηθήσουμε το νεόφερτο σκυλί να προσαρμοστεί και να μάθει τα «πρέπει» της ανθρώπινης κοινωνίας, ώστε να μπορέσει να συνυπάρξει αρμονικά μαζί μας. Η βοήθεια αυτή είναι απαραίτητη και είναι υποχρέωσή μας.

Από την άλλη τις περισσότερες φορές διαλέγουμε με την καρδιά, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό. Το συναίσθημα υπερισχύει τις περισσότερες φορές. Όλοι ξέρουμε το «Έρως ανίκατε μάχαν». Πώς να βρεις εύκολα την ισορροπία να διαλέξεις όταν σε κοιτάζουν αυτά τα μάτια τα γλυκά! Πώς να πεις «Αυτό το θέλω και το άλλο όχι» δύσκολα πράγματα.

Όμως να θυμάσαι οι επιλογές και οι πράξεις μας καθορίζουν τη ζωή μας και τη ζωή του σκύλου. Σε κάθε περίπτωση η αγάπη και η φροντίδα και η γνώση θα πρέπει να είναι ο μπούσουλας.

Ζήτα την βοήθεια ενός έμπειρου εκπαιδευτή, κτηνιάτρου, εκτροφέα να σε βοηθήσει στην επιλογή, Και βάλε και τα αδέσποτα και τα ημίαιμα στις επιλογές σου.

Θα σου ήταν εύκολο να διαλέξεις από τα πιο πάνω «άτακτα» παιδιά, σε ποιο θα μπορούσες να κρατήσεις μούτρα;

 

Γιάννης Α. Αραχωβίτης
Σεμινάρια Εκπαιδευτών Σκύλων – Σχολή Εκπαιδευτών Σκύλων
www.StarDogs.gr

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Ο Γιάννης Αραχωβίτης είναι ιδρυτής του SuccessMentor & του StarDogs Positive Training. Πρωτοπόρος της Θετικής Εκπαίδευσης Ανθρώπων και Ζώων σε όλη τη νότια Ευρώπη, είχε την ευκαιρία για πάνω από 25 χρόνια, να εμβαθύνει στα μυστικά της συμπεριφοράς και στο πώς μπορούμε να πετύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να φτάσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στους στόχους μας (προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς). Σήμερα είναι από τους κορυφαίους στο χώρο του, με διεθνή αναγνώριση, εισηγητής και διοργανωτής διαφόρων σεμιναρίων και εργαστηρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Τα βιβλία του σχετικά με τη συνεργασία ανθρώπου-ζώου είναι από τα ελάχιστα ελληνικά συγγράμματα που έχουν μεταφραστεί και σε άλλες χώρες.

Έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να σπουδάσει τη συμπεριφορά ζώων (πιο απλή) και την συμπεριφορά ανθρώπων (πιο σύνθετη), ανέπτυξε την ικανότητα να ερμηνεύει, αναλύει, σχεδιάζει και να κατευθύνει, με μοναδική μαεστρία, τη διαδικασία ελέγχου και αλλαγής συμπεριφοράς. Ο τρόπος του να καθοδηγεί από τα απλά προς τα σύνθετα, κάνει την επίτευξη στόχων ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι που κρατάει τα κίνητρα ισχυρά και τον ενθουσιασμό διαρκή .

lifehub-apopseis-100Ο Γιάννης έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπρόσθετα, έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σε διάφορα κορυφαία περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο. Έχει γράψει 3 βιβλία , και 4 CD, DVD. Έχει λάβει μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», έχει υπάρξει σύμβουλος σε τηλεοπτικό ριάλιτυ στην Τουρκία καθώς και σε κινηματογραφικές και διαφημιστικές παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι αντιπρόσωπος χώρας του PDTE.

Πρόσφατα, παρακολούθησε με επιτυχία το EXPERTS ACADEMY ( public speaking, marketing, creativity, self growth, motivation, launching and campaigning, building success , Coaching & Mentoring) στο San Francisco.

Το πάθος του είναι η συμπεριφορά και η βελτίωση των ανθρώπων. Το πώς μπορεί κάποιος να φτάσει από το A στο Β (τα βήματα) και πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές του, και να μεταμορφωθεί σε έναν θετικό, αποτελεσματικό και ικανό άνθρωπο (αλλαγή πιστεύω & συμπεριφορών). Έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 450 επαγγελματίες εκπαιδευτές συμπεριφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σκοπός του είναι να εμπνεύσει, μέσω αμοιβαίας συνεργασίας, όσους θέλουν να πετύχουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ηθικής. Να τους βοηθήσει να βρουν την ψυχική, σωματική και νοητική δύναμη, καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές, για να αναπτυχθούν με περισσότερη υγεία, αφθονία, επιτυχία, αυτονομία, και σοφία.

lifehub-apopseis-101Απευθύνεται σε κάθε Ελεύθερο Επαγγελματία /Επιχειρηματία (π.χ. συγγραφείς, εισηγητές, ομιλητές, καθοδηγητές, διοργανωτές σεμιναρίων, ψυχολόγο, καθηγητή, δάσκαλο ιδιαίτερων ή ομαδικών μαθημάτων κ.λ.π.), στον καθένα που έχει ένα μήνυμα (υπηρεσία ή προϊόν) που θέλει να το παρουσιάσει και να το προωθήσει στο ευρύτερο κοινό. Είσαι ειδικός (ειδήμων) σε κάτι και θέλεις να το μοιραστείς με το κόσμο; Έχεις ένα όνειρο ζωής, να ασχοληθείς κάτι που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις καριέρα; Το SuccessMentor μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις τη πορεία , τη στρατηγική, τους στόχους, το στήσιμο της όλης καμπάνιας προς την επίτευξη των στόχων σου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.