ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΟ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΑ

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
Εσωτερικές Σχολές και Μαθητείες

Η παγκόσμια γενική διέγερση είναι τόσο ισχυρή και ο μέσος ζηλωτής τόσο ευαίσθητος, ώστε ο έντονος διαλογισμός, η φανατική δίαιτα, η μείωση των ωρών του ύπνου ή το ακατάλληλο ενδιαφέρον και η έμφαση πάνω στις ψυχικές εμπειρίες θα διαταράξουν τη νοητική ισορροπία και συχνά θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτο κακό.

Ας εγκαινιάσουν οι μαθητές των εσωτερικών σχολών ένα σταθερό, ήσυχο και χωρίς συναισθηματισμούς έργο. Ας απέχουν από τις παρατεταμένες ώρες μελέτης και διαλογισμού. Τα σώματά τους είναι προς το παρόν ακατάλληλα για την απαιτούμενη ένταση και το μόνο που μπορούν είναι να κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Ας αντιμετωπίζουν την καθημερινή πολυάσχολη ζωή τους, ενθυμούμενοι μέσα στην πίεση των υποχρεώσεων και της υπηρεσίας, ποιοι πραγματικά είναι και ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι τους.

Ας διαλογίζονται καθημερινά κάθε πρωί, ξεκινώντας από ένα διάστημα δέκα πέντε λεπτών και που δε θα ξεπερνά τα σαράντα λεπτά. Ας ξεχαστούν στην υπηρεσία κι ας μη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τους πάνω στην ψυχική τους ανάπτυξη.

Ας εκπαιδεύουν το νου τους με έναν κανονικό τρόπο μελέτης και ας μάθουν να σκέπτονται με νοημοσύνη έτσι, ώστε ο νους τους να μπορεί να ισορροπήσει τα συναισθήματά τους και να τους επιτρέψει να ερμηνεύσουν σωστά αυτό με το οποίο έρχονται σ’ επαφή καθώς η επίγνωσή τους αυξάνει και η συνείδησή τους επεκτείνεται.

Οι σπουδαστές χρειάζεται να θυμούνται ότι η αφιέρωση στην Ατραπό ή στο Διδάσκαλο δεν είναι αρκετή. Οι Μεγάλοι ψάχνουν για νοήμονες συνεργάτες και εργάτες πολύ περισσότερο από την αφιέρωση των προσωπικοτήτων τους.

Ένας σπουδαστής που περπατά ανεξάρτητα στο φως της δικής του ψυχής, θεωρείται από Αυτούς ένα εργαλείο στο οποίο μπορούν να βασιστούν περισσότερο από έναν αφιερωμένο φανατικό.

Το φως της ψυχής θ’ αποκαλύψει στον ειλικρινή ζηλωτή την ενότητα που υπόκειται σε όλους τους ομίλους και θα του επιτρέψει να περιορίσει το δηλητήριο της αδιαλλαξίας που μολύνει κι εμποδίζει τόσους πολλούς. Θα του επιτρέψει να εκτιμήσει αληθινά την εσωτερική αξία της υπηρεσίας και θα του διδάξει πάνω απ’ όλα να εξασκείται στην αβλάβεια, που είναι η κατ’ εξοχήν ιδιότητα κάθε υιού του Θεού. Μία αβλάβεια  που δεν χρησιμοποιεί κανένα λόγο που μπορεί να βλάψει άλλο πρόσωπο, που δεν κάνει καμία σκέψη που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημία ή παρανόηση και που δεν προκαλεί καμία δράση που θα έβλαπτε στο ελάχιστο τους αδελφούς του.

Γνωρίζει ότι ο ίδιος είναι τμήμα ενός συνόλου και ότι η ζωή αυτού του συνόλου μπορεί να διαχυθεί μέσα από αυτόν συνειδητά, οδηγώντας τον σε μία αντίληψη της αδελφότητας και της μοναδικότητάς του σε σχέση με όλες τις εκδηλωμένες ζωές.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.