ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Οι όμιλοι αυτοί συνδέονται κυρίως με το έργο της νέας εποχής καθώς εκφράζεται μέσα από τον ερχόμενο πολιτισμό και τη μελλοντική κουλτούρα. Θα ήταν αξιόλογο εδώ αν υποδεικνυόταν η διάκριση που υπάρχει ανάμεσα σ’ έναν πολιτισμό και σε μία κουλτούρα.

Ένας πολιτισμός είναι μία έκφραση από ένα μαζικό επίπεδο συνείδησης καθώς εκείνη η συνείδηση δρα πάνω στο φυσικό πεδίο της επίγνωσης, στις σχέσεις και τις μεθόδους διαβίωσης. Μία κουλτούρα είναι ουσιαστικά μία έκφραση από τις διανοητικά και ζωτικά νοητικές σημασίες και το επίπεδο της συνείδησης των ατόμων της φυλής που είναι νοητικά πολωμένοι ή εκείνους που αποτελούν το δεσμό ανάμεσα στον εσωτερικό κόσμο της ζωής της ψυχής και τον εξωτερικό κόσμο των απτών φαινομένων.

Σ’ αυτές τις λέξεις αναφέρεται συνοπτικά ο λόγος της ύπαρξης του νοητικού πεδίου.

Οι μάζες είναι αρνητικές για το πεδίο της επιθυμίας και του αισθήματος και ο πολιτισμός κάθε εποχής είναι κυρίως η εξωτερίκευση εκείνου του ιδιαίτερου επιπέδου συνείδησης. Η ιντελιγκέντσια είναι θετική και ο θετικός νοητικός προσανατολισμός της δημιουργεί την κουλτούρα της εποχής της ή της κοινωνίας της.

Έχουμε επομένως στην ανθρώπινη οικογένεια:

Μάζες……….Αρνητικές…..ανταποκρίνονται στην επιθυμία…….Πολιτισμός
Διανοητές……Θετικοί…….ανταποκρίνονται στο νου…………….Κουλτούρα

Σ’ αυτούς έχετε τους δύο πόλους που ξεχωρίζουν τη φυλή. Μέσα από την αλληλεπίδραση ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο, δημιουργείται και προωθείται η ανθρώπινη δραστηριότητα, η πρόοδος και η ανάπτυξη.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.