ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΟΥ – ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟ ΑΣΡΑΜ

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΟΥ – ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟ ΑΣΡΑΜ

 

ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΑΣΡΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ;

 

Ένας όμιλος για να προσελκύσει την ιεραρχία ή κάποιο Διδάσκαλο ώστε να μπορεί ο όμιλος να χρησιμοποιηθεί σαν αγωγός δια μέσου του οποίου μπορεί να ξεχυθεί πνευματική ενέργεια, φως και αγάπη μέσα σε έναν κόσμο που έχει ανάγκη και αγωνία οφείλει να έχει :

  1. Αναγνωρίσει το όραμα
  2. Αναγνωρίσει το Σχέδιο – γιατί οραματισμός και Σχέδιο δεν είναι το ίδιο
  3. Αναγνωρίσει τις ιδέες του Διδάσκαλου σαν στόχους για μελλοντική προσπάθεια
  4. Να έχουν αναγνωριστεί μεταξύ τους σαν ψυχές και εξυπηρετητές.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αποτελέσματα των αναγνωρίσεων αυτών είναι να προικισθεί ο όμιλος με δύναμη να υπηρετεί. Αλλά δεν θα είναι δύναμη δοσμένη σε αυτούς από τον Διδάσκαλο. Θα είναι δύναμη που έχει γεννήσει αυτός ο ίδιος. Υπάρχει ο νόμος <<σε εκείνους που δίνουν το παν, δίνεται το παν>>. Πολλοί ζηλωτές για την μαθητεία σήμερα δεν γνωρίζουν ούτε συνειδητοποιούν αυτό το νόμο. Δεν δίνουν ελεύθερα και πλήρως είτε στο έργο της Ιεραρχίας είτε σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Ωσότου να το κάνουν, περιορίζουν την αποτελεσματικότητά τους και κλείνουν τη θύρα του εφοδιασμού όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τον όμιλο με τον οποίο είναι συνδεδεμένοι στην υπηρεσία. Εδώ βρίσκεται ευθύνη.

Το κλειδί-ξεπέρασμα του εμπόδιου αυτού είναι η προσωπική αβλάβεια και η αφιέρωση όλων των ατομικών πόρων στη υπηρεσία των Μεγάλων Όντων, χωρίς περιορισμό και αυθορμητισμό. Όταν προσπαθείς να ζήσεις χωρίς να βλάπτεις με τη σκέψη, το λόγο, την πράξη και όταν τίποτα δεν παρακρατείται υλικά, συναισθηματικά ή από την πλευρά του χρόνου, όταν η φυσική δύναμη δίνεται με τέτοιο τρόπο και το δώρο όλων των πόρων συνοδεύεται με ευτυχία, τότε ο μαθητής θα έχει όλα όσα χρειάζονται για να συνεχίσει το έργο του και το ίδιο αληθεύει για όλους τους εργαζόμενους ομίλους εξυπηρετητών. Τότε θα αποτελέσουν μια εργαζόμενη νοήμονα και αφοσιωμένη ομάδα εξυπηρετούν μέσω των οποίων μπορούν να προωθηθούν και να εκδηλωθούν τα Ιεραρχικά στάδια, πάνω στο φυσικό πεδίο, έτσι θα γίνουν ένα εστιακό σημείο πνευματικής ενέργειας.

Ο μαθητής επίσης γίνεται ικανός να ζήσει πραγματικά σε κάθε πεδίο που έχει επιτύχει να ανοίξει στη συνείδησή του. Η επίτευξη αυτή συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη που δημιουργεί τις πρώτες ενδείξεις αυτού που θα μπορούσε να ονομαστεί <<ασραμική συνείδηση>> – μια συνείδηση απαλλαγμένη από ιδιοτέλεια και πάντοτε απασχολημένη με τα ουσιώδη του πνευματικού βίου. Κύρια απασχόλησή του είναι να ασχολείται με τις παγκόσμιες υποθέσεις.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Γνωρίζοντας τις απαιτήσεις και τα εμπόδια μπορούμε να εργαστούμε ώστε να επιτύχουμε την προσοχή του Διδασκάλου.

Εκείνο που μας βοηθάει να εφελκύσουμε την προσοχή της Ιεραρχίας και να προσαρμοστούμε στις προϋποθέσεις προσέγγισης είναι οι απαντήσεις που δίνουμε καθημερινά στον εαυτό μας όταν του υποβάλλουμε τις εξής ερωτήσεις :

  1. Ποια πρέπει να είναι η υπηρεσία μου αυτή την εποχή προς την πάσχουσα ανθρωπότητα ;
  2. Ποιο είναι το άμεσο έργο που πρέπει να γίνει ;
  3. Ποια είναι τα μη ουσιώδη πράγματα στη ζωή μου τα οποία δεν πρέπει να προσέχω;
  4. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μπορώ να βοηθήσω ;
  5. Ποιες όψεις του έργου του Διδάσκαλου πρέπει να προσπαθήσω να βοηθήσω περισσότερο αυτή την εποχή ;

Οι ορθές απαντήσεις επιφέρουν την αναγνώριση.

Η αναγνώριση του έργου επιφέρει την εφέλκυση του Διδασκάλου.

photo xibalbaawe.blogspot

 

Χαρά Χαλικιά

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.