ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

Σε αυτόν τον παγκόσμιο κύκλο οι Δίδυμοι, ο Ταύρος και ο Κριός είναι τρεις υποκειμενικές ενέργειες ή τρία ρυθμιστικά ζώδια που βρίσκονται πίσω από την εκδήλωση.

Βρίσκονται πίσω από την εμπειρία πρόσληψης μορφής στον Καρκίνο, καθώς και πίσω από την εκδήλωση στους Ιχθείς. Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο που αφορά κυρίως το σύγχρονο κόσμο, τη λεγόμενη Ιχθυακή εποχή (μία απέραντη περίοδο 25.000 ετών), που τείνει προς το τέλος της.

Τα τρία αυτά ζώδια έχουν μία αιτιώδη-εναρκτήρια φύση και ένα πιο ειδικό ψυχιστικό αποτέλεσμα και υποκειμενική επιρροή. Οι σπουδαστές θα κάνουν καλά να απομονώσουν πρώτα απ’ όλα τις πλατιές γενικές αναφορές σχετικά με τα ζώδια και τις επιδράσεις τους πριν αρχίσουν να μελετούν τις λεπτομερείς πληροφορίες γι αυτά.

Η σύλληψη των παγκόσμιων πριν τη μελέτη των ιδιαίτερων αποτελεί πάντα μία συνετή αποκρυφιστική διαδικασία.

Ο αστερισμός των Διδύμων ελέγχει το καθένα από τα ζεύγη των αντιθέτων του Μεγάλου Τροχού. Κατ’ αυτό τον τρόπο σχηματίζουν με καθένα από τα ζεύγη των αντιθέτων του Ζωδιακού έναν τρίτο παράγοντα, που επηρεάζει ισχυρά τους δύο άλλους αστερισμούς, σχηματίζοντας μαζί τους ορισμένα μεγάλα ζωδιακά τρίγωνα.

Αυτά έχουν σπουδαιότητα μόνο όταν εξετάζονται τα ωροσκόπια προχωρημένων ανθρώπινων όντων. Για παράδειγμα, στην περίπτωση ενός μυημένου του οποίου ο Ήλιος βρίσκεται στο Λέοντα, το τρίγωνο των ενεργειακών αστερισμών που καθορίζουν την ερμηνεία του ωροσκοπίου είναι Λέων-Υδροχόος-Δίδυμοι.

Πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν ότι, από τη σκοπιά της τελικής ανάπτυξης των δώδεκα ζωδιακών δυναμικοτήτων, τα δώδεκα αντίθετα πρέπει να γίνουν τα συγκερασμένα έξι κι αυτό πραγματοποιείται με τη συγχώνευση στη συνείδηση των πολικών αντιθέτων.

Από τη σκοπιά της ανθρώπινης λογικής τα αντίθετα παραμένουν αιώνια, ενώ για τον μυημένο, του οποίου λειτουργεί η ενόραση, δεν αποτελούν παρά έξι μεγάλες δυναμικότητες, επειδή έχει αποκτήσει “την ελευθερία των δύο”, όπως αποκαλείται μερικές φορές.

Ένα αρχαίο σχόλιο αναφέρει:΄΄Όταν οι διπλές δυνάμεις των κοσμικών αδελφών (Δίδυμοι) γίνουν η ενέργεια του ενός που ιππεύει προς το φως (Τοξότης), τότε το Τέταρτο γίνεται το Πέμπτο. Η ανθρωπότητα, ο σύνδεσμος, γίνεται η Ιεραρχία, ο χορηγός κάθε καλού. Τότε όλοι οι Υιοί του Θεού ευφραίνονται¨.

Ο βασικός τόνος των διδύμων είναι :΄΄Αναγνωρίζω τον άλλο μου εαυτό και στο σβήσιμο αυτού του εαυτού, αυξάνω και λάμπω.΄΄

 

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

Επιμέλεια

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.