TOMATIS

ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

 

ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ 

 

Το αυτί τροφοδοτεί ένα τεράστιο νευρικό δίκτυο που ελέγχει το σύνολο της εγκεφαλικής δραστηριότητας.Ακριβώς σε αυτό επικεντρώνεται η μέθοδος TOMATIS η οποία είναι η μοναδική θεραπευτική τεχνική διέγερσης και ενεργοποίησης του εγκεφάλου μέσω του συστήματος ακοής,με μοναδικά αποτελέσματα στη νόηση,στην ψυχολογία,στη συμπεριφορά και γενικότερα σε ολόκληρο τον ανθρώπινο οργανισμό.Η μόνη,μη φαρμακευτική μέθοδος που διεγείρει τόσες πολλές περιοχές στον εγκέφαλο.

Μαθαίνεις να ακούς τον εαυτό σου και τους άλλους,μας λέει η κυρία Άννα Μαλισιόβα,πιστοποιημένος θεραπευτής της μεθόδου Tomatis και υπεύθυνη του κέντρου Tomatis Πετρούπλη.

 

Πού εφαρμόζεται η μέθοδος Tomatis;

~Δυσκολία συγκέντρωσης στο διάβασμα και στη μελέτη

~Διάσπαση προσοχής/Υπερκινητικότητα

~Δυσλεξία

~Καθυστέρηση ομιλίας

~Δυσκολία έκφρασης στο γραπτό και στον προφορικό λόγο

~Αδυναμία παρακολούθησης και εστίασης σε διδασκαλία και ομιλίες

~Προετοιμασία για εξετάσεις

~Μαθησιακές δυσκολίες

~Προβλήματα αντίληψης

~Αδυναμία μνήμης

~Αρχόμενη άνοια

~Ίλιγγος λαβυρινθικής αιτιολογίας/Νόσος του Meniere

~Προγεννητικό πρόγραμμα

~Προετοιμασία εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας

~Προγράμματα για μουσικούς,τραγουδιστές,ηθοποιούς

 

Τραγουδιστές,ηθοποιοί,μουσικοί,αθλητές,δικηγόροι και παρουσιαστές

-Υποστήριξη σε απομνημόνευση ρόλων

-Βελτίωση άρθρωσης και ηχοχρώματος της φωνής

-Βελτίωση φωνής και μουσικότητας

-Ρύθμιση άγχους και διάθεσης

 

TOMATIS για όλους…. 

Η μέθοδος Τοματίς μπορεί να βοηθήσει όποιον δυσκολεύε­ται να συγκεντρωθεί, υποφέρει από προβλήματα μνήμης, αυτοεκτίμησης ή αντιμετωπίζει προβλήματα οργάνωσης και παραγωγικότητας. Με το “άνοιγμα” του αυτιού το άτομο λειτουργεί συγκινησιακά ισορροπημένα και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον του.

 

Άννα Μαλισιόβα

Ειδική Παιδαγωγός/Καθηγήτρια Φιλόλογος

Πιστοποιημένος θεραπευτής της μεθόδου Tomatis

Τηλ.Επικοινωνίας:6944820781

Facebook:Tomatis Πετρούπολη

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΑΝΝΑ ΜΑΛΙΣΙΟΒΑ

κυρία Άννα Μαλισιόβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο, με καταγωγή απ΄το μαγευτικό Πήλιο. Έκανε τις βασικές της σπουδές στην Πάτρα και είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με κατεύθυνση Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών.
Στη συνέχεια έκανε την ειδίκευσή της στην Ειδική Αγωγή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Βόλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και το Braille. Έχει σπουδάσει πολλά χρόνια πιάνο και κλασικό τραγούδι.
Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει σεμινάρια Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας, Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και Μουσικοθεραπείας.
Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με ιδιωτικά κέντρα Ειδικών Θεραπειών στο Βόλο και την Αθήνα καθώς επίσης και με το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου. Έχει διατελέσει υπεύθυνη του μαθησιακού τομέα στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Ν.Ιωνίας Μαγνησίας.Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια της μεθόδου TOMATIS.
Έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά.Έχει μετεκπαιδευτεί σε Αθήνα,Παρίσι και Μαϊάμι.Σήμερα ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα και έχει την ευκαιρία να εργάζεται και να κουράρει καθημερινά διάσημους τραγουδιστές και ηθοποιούς, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Tomatis, της οποίας είναι πιστοποιημένος και επίσημος θεραπευτής.Αγαπάει πολύ την οικογένεια και τα ταξίδια τα οποία αποτελούν πηγή προσωπικού εμπλουτισμού και αναζήτησης.
Άννα Μαλισιόβα
Ειδική Παιδαγωγός/Καθηγήτρια Φιλόλογος
Πιστοποιημένος θεραπευτής της μεθόδου Tomatis.
Τηλ.Επικοινωνίας:6944820781
Facebook:Tomatis Πετρούπολη

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.