THETA HEALING ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

 

Γιατί κάποιοι άνθρωποι βλέπουν παντού γύρω τους το ευχάριστο, ενώ άλλοι μόνο το δυσάρεστο; Υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτόν τον μηχανισμό, όμως θα ασχοληθούμε με την αυτόματη εστίαση του νου μας και πως μπορούμε να μετατοπίσουμε ή να διευρύνουμε την εστίαση αυτή.

Όπως πολλοί γνωρίζουμε ήδη, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα τέλειο λειτουργικό σύστημα, σχεδιασμένο για να μας συντηρεί στη ζωή. Ένας λοιπόν από τους μηχανισμούς του είναι να μας προφυλάσσει από κινδύνους. Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε κάποιο φυσικό κίνδυνο υπάρχει ένας αυτόματος μηχανισμός που μας κινητοποιεί είτε να παλέψουμε ή να τρέξουμε.

Ανάλογα με τις εμπειρίες μας και όσα έχουμε κληρονομήσει από τη γενετική πληροφορία των προγόνων μας, ο καθένας από  εμάς έχει εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης μιας δυσάρεστης κατάστασης. Ο εγκέφαλός μας λοιπόν εστιάζει συνεχώς στον εντοπισμό μιας εν δυνάμει δυσάρεστης κατάστασης για να μας προφυλάξει, είτε ο κίνδυνος είναι φυσικός, είτε είναι εικονικός ή φανταστικός.

Για παράδειγμα, αν κάποιο άτομο στο παρελθόν μας έχει εξαπατήσει, τις περισσότερες φορές μπαίνει σε λειτουργία αυτομάτως ο μηχανισμός προφύλαξης και ο εγκέφαλός μας είναι εστιασμένος στο να εντοπίζει πιθανά άτομα που θα κάνουν το ίδιο, αγνοώντας όλους τους έντιμους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω μας. Αυτό είναι φυσιολογικό να συμβαίνει, όμως δεν είναι ευχάριστο, αλλά αντιθέτως μπορεί να μας προκαλεί μεγάλο άγχος και ψυχολογική φθορά.

Το ιδανικό θα ήταν να επιλέγουμε να έχουμε τη διάκριση ανάμεσα στα άτομα που έχουν την πρόθεση να μας εξαπατήσουν και σε εκείνα που δεν την έχουν, ώστε να συμβαδίζουμε με την πραγματικότητα και να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα άτομα εκείνα, με τα οποία θέλουμε να συναναστραφούμε ή και να συνεργαστούμε.

Έτσι λοιπόν έγκειται στη δική μας επιλογή να αποφασίζουμε συνειδητά να αναγνωρίζουμε κι άλλες καταστάσεις εκτός από αυτές που βιώναμε και αναγνωρίζαμε μέχρι τώρα. Αντί να ψάχνουμε μόνο τους πιθανούς «απατεώνες», διευρύνουμε την εστίασή μας και στην αναγνώριση πιθανών ατόμων με εντιμότητα και αγνές προθέσεις.

Πώς το κάνουμε αυτό; Και μόνο η συνειδητοποίηση της κατάστασης πολλές φορές μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εάν αυτό δεν αρκεί, θα χρειαστεί να ανατρέξουμε στο τι μας έχει συμβεί και να δούμε το μάθημα πίσω από αυτό.

 

Ιωάννα Μπακρατσά

Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®, Master & Certificate of Science

www.thetahealinghellas.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing®
Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όμως, το πάθος μου για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση με οδήγησαν σε μια τεχνική, με την οποία ασχολούμαι αποκλειστικά από το 2012 κι έπειτα. Έχω λάβει τον τίτλο της ThetaHealing Master & Certificate of Science, ο οποίος αποτελεί τον ανώτερο τίτλο εκπαίδευσης της τεχνικής.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και από τότε ασχολήθηκα με διάφορες μορφές φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Ξεκίνησα με το Ρέικι, το Tai Chi, το Qi Gong, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο EFT και στο Chi Nei Chang Abdominal Massage.
Tο ThetaHealing, ήταν η τεχνική εκείνη που με βοήθησε να εισχωρήσω σε θέματα που ούτε υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν, αφού βρισκόταν στον υποσυνείδητο νου, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή μας. Διαπίστωσα ότι αλλάζοντας το συναίσθημα, απομακρύνονται οι αρνητικές σκέψεις και το σύστημά μας αποτοξινώνεται κυριολεκτικά από οτιδήποτε το επιβαρύνει.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των σεμιναρίων, στόχος μου είναι να καθοδηγώ άλλους ανθρώπους, προκειμένου να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Πιστεύω ότι η μεταμόρφωση του συναισθήματος και του τρόπου σκέψης, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αρμονία και ευημερία στη ζωή μας. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.
E-mail: ioanna@thetahealinghellas.gr
Γραφείο: 210 66 41 211, κινητό: 6937 067 936
Skype: ioanna.bakratsa2

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.