ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ποια θα είναι η σύνθεση που θα προκύψει αργότερα υπό την επιρροή της Υδροχοϊκής Εποχής; Αναφέρουμε σε συντομία ορισμένους παράγοντες:

  1. Η συγχώνευση των διαφοροποιημένων πνευματικών εφέσεων του ανθρώπου, όπως εκφράζονται σήμερα σε πολλές θρησκείες του κόσμου, στη νέα παγκόσμια θρησκεία. Αυτή η νέα θρησκεία θα πάρει τη μορφή μίας συνειδητά ενοποιημένης ομαδικής προσέγγισης στον κόσμο των πνευματικών αξιών, εφελκύοντας την αμοιβαία τη δράση Εκείνων οι Οποίοι είναι πολίτες αυτού του κόσμου, της πλανητικής Ιεραρχίας και των ομίλων Της.
  2. Η συγχώνευση ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων σε διάφορους ιδεαλιστικούς ομίλους. Αυτοί οι όμιλοι θα σχηματιστούν σε κάθε περιοχή της ανθρώπινης σκέψης και με τη σειρά τους θ’ απορροφούνται βαθμιαία μέσα σε διερυνόμενες συνθέσεις.

Θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι, αν οι διάφοροι εκπαιδευτικοί όμιλοι, που βρίσκονται σήμερα στον κόσμο, καταγράφονταν, θα παρουσιάζονταν ορισμένες υποκείμενες και παρεμφερείς τάσεις, όπως η πλατιά τους διαφοροποίηση, η βασική τους θεμελίωση πάνω σε κάποια ιδέα για την ανθρώπινη βελτίωση και η ενότητα του σκοπού τους. Οι πολλές διακλαδώσεις τους και οι δευτερεύουσες ομάδες τους αποτελούν ένα αχανές αλληλοσυμπλεκόμενο δίχτυ σ’ ολόκληρο το κόσμο, το οποίο είναι ενδεικτικό δύο πραγμάτων:

  • Της σταθερά αυξανόμενης δύναμης του κοινού ανθρώπου να σκέφτεται με όρους των ιδεωδών που θεμελιώνονται πάνω σε ορισμένες ιδέες και που προβλήθηκαν από μερικούς μεγάλους ενορατικούς.
  • Της βαθμιαίας ανύψωσης της εφετικής συνείδησης του ανθρώπου απ’ αυτές τις ιδέες, της αναγνώρισης του ιδεαλισμού των συνανθρώπων του και της επακόλουθης εξάσκησής του στο πνεύμα της περιεκτικότητας.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.