ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΔΟΜΗΣΗ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ ΜΕΣΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η ενοποίηση, στη συνείδηση, του παλμού της ζωής και της παρόρμησης για γνώση θα οδηγήσει, τελικά, σε μία προσχεδιασμένη δραστηριότητα. Η προσχεδιασμένη αυτή δραστηριότητα θα συνιστά υπηρεσία κι αυτή με τη σειρά της θα επιτελεί τρία πράγματα για το παιδί που διδάχθηκε να την ασκεί:

  • Θα εξυπηρετήσει σαν κατευθυντήριος πράκτορας από τα πρώτα χρόνια, υποδείχνοντας το επάγγελμα και την ασχολία και βοηθώντας έτσι την εκλογή μίας σταδιοδρομίας.
  • Θ’ ανασύρει ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα στο παιδί και θα το κάνει ένα μαγνητικό ακτινοβόλο κέντρο στον τόπο όπου βρίσκεται.Θα το καταστήσει ικανό να έλκει κοντά του εκείνους που μπορούν να το βοηθήσουν ή να τους βοηθήσει, εκείνους που μπορούν  να το υπηρετήσουν και να τους υπηρετήσει καλύτερα.
  • Θα το κάνει, συνεπώς, οριστικά δημιουργικό κι έτσι, θα του επιτρέψει να γνέσει εκείνο το νήμα ενέργειας που, όταν προστεθεί στο νήμα της ζωής και στο νήμα της συνείδησης, θα συνδέσει την κεφαλή, την καρδιά και το λαιμό σ’ ένα ενοποιημένο και λειτουργικό όργανο.

Η ικανοποίηση των τριών προαναφερθέντων απαιτήσεων θα είναι το πρωταρχικό βήμα (σε φυλετική κλίμακα) για τη δόμηση της ανταχκάρανα ή της γέφυρας μεταξύ:

  1. Των ποικίλων όψεων της μορφικής φύσης.
  2. Της προσωπικότητας και της ψυχής.
  3. Του ανθρώπου και των άλλων ανθρώπινων όντων.
  4. Του ανθρώπου σαν μέλος της ανθρώπινης οικογένειας και του κόσμου που τον περιβάλλει.

Η εκπαίδευση, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, θα έπρεπε βασικά ν’ ασχολείται με σχέσεις κι αλληλεξαρτήσεις, με τη γεφύρωση ή τη θεραπεία των χασμάτων και, συνεπώς, με την αποκατάσταση της ενότητας ή της σύνθεσης.

Η εδραίωση της Επιστήμης των Ορθών Σχέσεων είναι το επόμενο άμεσο βήμα στη νοητική ανέλιξη της φυλής. Είναι η κύρια δραστηριότητα της νέας εκπαίδευσης.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.