ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΕΒΔΟΜΗ ΑΚΤΙΝΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑΣ Ή ΜΑΓΙΑΣ

 

Ιδιαίτερες αρετές

Δύναμη, καρτερία, θάρρος, αβρότητα, υπερβολική προσοχή στις λεπτομέρειες, αυτοδυναμία.

Ελαττώματα της ακτίνας

Τυποκρατία, μισαλλοδοξία, υπεροψία, στενομυαλιά, επιφανειακή κρίση, υπερβολική προσήλωση στους αυτοχαρακτηρισμούς.

Αρετές που χρειάζεται να αποκτηθούν

Συναίσθηση ενότητας, ανοιχτό μυαλό, ανοχή, ταπεινοφροσύνη, πραότητα και αγάπη.

Η έβδομη ακτίνα είναι η ακτίνα της τελετουργίας, η ακτίνα η οποία γοητεύει “πράττοντας τα πάντα ευπρεπώς και με τάξη” και σύμφωνα με αρχές και προηγούμενο. Είναι η ακτίνα του ανώτατου ιερουργού και του αυλικού, του στρατιώτη με οργανωτική διάνοια, του ιδανικού κομισάριου ο οποίος ντύνει και ταΐζει τα στρατεύματα με το καλύτερο τρόπο.

Είναι η ακτίνα της τέλειας νοσοκόμου, προσεκτικής και στη παραμικρή λεπτομέρεια, παρότι ενίοτε παρά έχει τη τάση να περιφρονεί την ιδιοσυγκρασία του ασθενή και να προσπαθεί να την εντάξει στη σιδηρή πειθαρχεία της ρουτίνας.

Είναι η ακτίνα της μορφής του τέλειου γλύπτη, ο οποίος βλέπει και δημιουργεί την ιδανική ομορφιά, είναι η ακτίνα του σχεδιαστή ωραίων μορφών και σχεδίων κάθε είδους. Ένας άνθρωπος όμως της έβδομης ακτίνας δε θα ήταν επιτυχής ζωγράφος εκτός κι αν βρισκόταν κάτω από την επήρεια της τέταρτης ακτίνας. Ο συνδυασμός της έβδομης με την τέταρτη ακτίνα δημιουργεί την ανώτερη μορφή καλλιτέχνη, αφού και η φόρμα και το χρώμα βρίσκονται στην αποθέωσή τους.

Το λογοτεχνικό έργο του ανθρώπου της έβδομης ακτίνας είναι αξιόλογο από πλευράς λεπτομερειακής επεξεργασίας κι ένας τέτοιος συγγραφέας νοιάζεται περισσότερο για το στυλ παρά για την ουσία του έργου του. Έχει όμως πάντα ευχέρεια στο γραπτό και το προφορικό λόγο.

Ο άνθρωπος της έβδομης ακτίνας είναι συχνά σεκταριστής. Γοητεύεται από τις τελετουργίες και τους τύπους, από τις μεγάλες ιερές ακολουθίες και τα θεάματα, τις παρελάσεις στρατευμάτων και πολεμικών πλοίων, τα γενεαλογικά δέντρα και τους κανόνες προτεραιότητας.

Ο κακός τύπος του ανθρώπου της έβδομης ακτίνας είναι προληπτικός, και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους οιωνούς, τα όνειρα, όλες τις απόκρυφες πράξεις και τα πνευματιστικά φαινόμενα. Ο καλός τύπος αυτής της ακτίνας είναι απόλυτα αποφασισμένος να κάνει το σωστό και να εκφράσει το ορθό την κατάλληλη στιγμή, για τούτο χαίρει μεγάλης κοινωνικής επιτυχίας.

Στη θεραπευτική, ο άνθρωπος της έβδομης ακτίνας βασίζεται σε υπερβολική ακρίβεια στο να εφαρμόσει κάποια ορθόδοξη θεραπεία στη πάθηση. Η πρακτική της YOGA γι’ αυτόν δε πρέπει να έχει βλαβερές σωματικής συνέπειες.

Προσεγγίζει την Ατραπό μέσω της τήρησης κανόνων διαδικασίας και ιεροτελεστίας και μπορεί εύκολα να επικαλείται και να ελέγχει δυνάμεις των στοιχείων της φύσης.

Χαρακτηριστικά

Μαύρη μαγεία ή η χρήση μαγικών δυνάμεων για εγωιστικούς σκοπούς.

Η δύναμη του να περιμένει έως ότου ανακύψουν οι εγωιστικές αξίες.

Ακαταστασία και χάος εξ αιτίας της παρανόησης του Σχεδίου.

Λανθασμένη χρήση του λόγου για να επιτευχθούν επιλεγμένοι στόχοι.

Αναλήθεια.

Σεξουαλική μαγεία. Εγωιστική διαστροφή ψυχικών δυνάμεων.

Οδηγεί σε

Λευκή μαγεία, τη χρήση ψυχικών δυνάμεων για πνευματικούς σκοπούς.

Τη ταύτιση του εαυτού με τη πραγματικότητα.

Σωστή τάξη μέσω της σωστής μαγείας.

Δύναμη για συνεργασία με το Όλο.

Κατανόηση του Σχεδίου.

Μαγικό ερμηνευτικό έργο.

Εκδήλωση της θεότητας.

Αυταπάτες

Του μαγικού έργου

Της σχέσης των αντιθέτων

Των υποχθόνιων δυνάμεων

Αυτού που συνενώνει

Του φυσικού σώματος

Του μυστηριώδους και του κρυφού

Της σεξουαλικής μαγείας

Των αναδυόμενων δυνάμεων που εξωτερικεύονται

Αυτή η ακτίνα την εποχή τούτη παρέχει μια ενεργό και αναγκαία συγκέντρωση ομάδων μαθητών προθύμων να προωθήσουν το Σχέδιο. Φυσικά το έργο τους εκδηλώνεται στο φυσικό επίπεδο. Μπορούν να οργανώσουν το επικαλούμενο ιδανικό το οποίο θα ενσωματώσει όση από την ιδέα του Θεού μπορεί να θεαθεί και να εξωτερικευτεί σε αυτή τη χρονική περίοδο της ανθρωπότητας. Ο μαθητής της έβδομης ακτίνας πρέπει να εκφράσει τις Λέξεις της Δύναμης οι οποίες αναφέρονται σε ομαδική εργασία και να ενσωματώσει την ευγενή φιλοδοξία της ομάδας σε μια οργανωμένη κίνηση η οποία, ας σημειωθεί, είναι τελείως διαφορετική από εκείνη ενός Οργανισμού.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo Prana World

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.