THETA HEALING

Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

Η ύπαρξη ενός στόχου που θέλουμε να υλοποιήσουμε στο μέλλον μπορεί να μας εμπνέει και να μας ενθουσιάζει αρκετά. Όμως αν αποφεύγουμε να δραστηριοποιηθούμε προς την υλοποίησή του, αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή ή τις ιδανικές συνθήκες, αφήνοντάς το όνειρό μας στη σφαίρα της φαντασίας μας, εμποδίζοντάς μας πολλές φορές να ζούμε στο παρόν.

Ένας στόχος συνήθως περιλαμβάνει  περισσότερα από ένα στάδια και για να ξεκινήσουμε να τον βάζουμε στην καθημερινότητά μας δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες. Η στιγμή για να δημιουργήσουμε τον στόχο μας είναι τώρα και όχι κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον, όταν όλες οι πτυχές της ζωής μας θα είναι σε τέλεια ευθυγράμμιση. Ένα λουλούδι κάνει ότι μπορεί για να ανθίσει, όπου βρίσκεται και δεν αναβάλει την ανθοφορία του επειδή θα προτιμούσε να βρίσκεται σε άλλο μέρος και άλλες συνθήκες.

Έχουμε τη συνήθεια να οριοθετούμε τη ζωή με μια σειρά από προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρούνται για να λάβουμε το δώρο της δικής μας ζωής. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τον καθένα μας να ανθίσει εκεί που βρίσκεται, ξεπερνώντας την τάση μας να συγκρατηθούμε. Τώρα είναι η ώρα να πούμε το ναι, να είμαστε γενναίοι και να δεσμευτούμε πλήρως στον εαυτό μας, γιατί αν δεν  το κάνουμε εμείς οι ίδιοι, κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εμάς.

Επειδή η ζωή μας δεν είναι γραμμένη με ανεξίτηλο μελάνι, όταν συγκρατούμαστε, υπάρχει ο κίνδυνος να μην ανθίσουμε πλήρως. Πάντα η παρούσα στιγμή μας προσφέρει το έδαφος για να ανοίξουμε τα φτερά μας και την καρδιά μας, ζώντας σε πληρότητα, όπου και αν βρισκόμαστε, χωρίς να διστάζουμε επειδή οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές ή δεν έχουμε βρει τον/την σύντροφο της ζωής μας.

Η αντίληψη που έχουμε, ότι χρειάζεται να συγκρατήσουμε τα όνειρά μας, για να βρούμε την ευτυχία αργότερα δεν έχει νόημα. Αυτό που θα μπορούσε πραγματικά να συμβαίνει είναι ότι φοβόμαστε να αγκαλιάσουμε αυτήν τη στιγμή και τους εαυτούς μας, ακριβώς όπως είμαστε τώρα. Αν αποφεύγουμε να μπούμε σε δράση, οι τύψεις και ενοχές για όσα δεν κάναμε, μπορούν να μας εμποδίσουν στην δημιουργία της πραγματικότητας που θέλουμε να ζούμε.

 

Ιωάννα Μπακρατσά

Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®,

Master & Certificate of Science της τεχνικής

www.thetahealinghellas.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing®
Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όμως, το πάθος μου για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση με οδήγησαν σε μια τεχνική, με την οποία ασχολούμαι αποκλειστικά από το 2012 κι έπειτα. Έχω λάβει τον τίτλο της ThetaHealing Master & Certificate of Science, ο οποίος αποτελεί τον ανώτερο τίτλο εκπαίδευσης της τεχνικής.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και από τότε ασχολήθηκα με διάφορες μορφές φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Ξεκίνησα με το Ρέικι, το Tai Chi, το Qi Gong, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο EFT και στο Chi Nei Chang Abdominal Massage.
Tο ThetaHealing, ήταν η τεχνική εκείνη που με βοήθησε να εισχωρήσω σε θέματα που ούτε υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν, αφού βρισκόταν στον υποσυνείδητο νου, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή μας. Διαπίστωσα ότι αλλάζοντας το συναίσθημα, απομακρύνονται οι αρνητικές σκέψεις και το σύστημά μας αποτοξινώνεται κυριολεκτικά από οτιδήποτε το επιβαρύνει.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των σεμιναρίων, στόχος μου είναι να καθοδηγώ άλλους ανθρώπους, προκειμένου να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Πιστεύω ότι η μεταμόρφωση του συναισθήματος και του τρόπου σκέψης, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αρμονία και ευημερία στη ζωή μας. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.
E-mail: ioanna@thetahealinghellas.gr
Γραφείο: 210 66 41 211, κινητό: 6937 067 936
Skype: ioanna.bakratsa2

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.