ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ Shiatsu

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ Shiatsu – Introduction to Shiatsu

 

Workshop by Shiatsu & Kinesis

Το Σιάτσου (Shiatsu) είναι μια ολιστική μέθοδος χειρομάλαξης της οποίας η διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση βασίζεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική όπως άλλωστε και ο Βελονισμός, το Tuina, το Qi-Gong κ.α. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάγεται στις συμπληρωματικές αγωγές υγείας.

Το σεμινάριο Εισαγωγής στο Σιάτσου είναι ειδικά σχεδιασμένο για αρχαρίους. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στη φιλοσοφία, τη θεραπευτική προσέγγιση και την πρακτική του Σιάτσου. Κατά το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από πρακτική εφαρμογή. Η δομή και το περιεχόμενο του σεμιναρίου, επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να το παρακολουθήσουν χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία τους στο Σιάτσου ή άλλες μεθόδους χειρομάλαξης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να εισαχθούν στην πρακτική του Σιάτσου με μεθοδικό, κατανοητό και ασφαλή τρόπο. Ταυτόχρονα να είναι σε θέση μετά την παρακολούθησή του να προσφέρουν μια ευεργετική αλλά και ασφαλή συνεδρία σε υγιή άτομα του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος.

Η ύλη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 • Βασικές αρχές ισορροπίας, σωστής στάσης, ευθυγράμμισης και κίνησης του σώματός μας κατά την άσκηση του Σιάτσου
 • Χρήση και έλεγχος του βάρους μας αντί της μυικής δύναμης. Εργασία από το Hara
 • Προσέγγιση της έννοιας της προβολής του Κι (Qi)
 • Η σχέση επικοινωνίας μεταξύ των χεριών μας και ο ρόλος καθενός από αυτά
 • Διασύνδεση μεταξύ ασκούντα και δεχόμενου το Σιάτσου
 • Αρχές αγγίγματος και υποστήριξης
 • Είδη και τρόποι πίεσης χρησιμοποιώντας τις παλάμες, τους αντίχειρες, τα δάκτυλα, τους πήχεις, τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα
 • Κινητοποιήσεις αρθρώσεων και διατάσεις
 • Βασικές σειρές τεχνικών σε ύπτια, πρηνή και καθιστή θέση
 • Η έννοια των Kyo(άδειο) και Jitsu (γεμάτο)
 • Ασκήσεις αυτοβελτίωσης, ισορροπίας και Makko-Ho
 • Ενδείξεις και αντενδείξεις για την εφαρμογή του Σιάτσου

Το σεμινάριο δεν αποτελεί ολοκληρωμένη επαγγελματική εκπαίδευση αλλά εισαγωγή στις αρχές και την πρακτική του Σιάτσου και κατά συνέπεια -όσοι το παρακολουθήσουν- δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν επαγγελματικά τις προσεγγίσεις και τεχνικές που θα διδαχθούν.

Παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης.

Δείτε τη σελίδα του Shiatsu & Kinesis στο Facebook και μάθετε περισσότερα για το Σιάτσου.

Shiatsu Practicioner / Advanced Shiatsu Therapy Diploma
lifehub-seminaria-99

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

O Γιώργος Δρακόπουλος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το Shiatsu το 2005. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε την 4ετή Προχωρημένη Επαγγελματική Εκπαίδευση Shiatsu – Advanced Shiatsu Therapy Diploma Course του Om – Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre, σε εκπαιδευτική συνεργασία με το European Shiatsu School, Αγγλίας. Eργάστηκε στο Om από το 2008 έως τον Απρίλιο του 2016.

Εξελίσσοντας συνεχώς την θεραπευτική του προσέγγιση έχει παρακολουθήσει στην Eλλάδα και την Eυρώπη εξειδικευμένα σεμινάρια Shiatsu με παγκοσμίου φήμης δασκάλους.

Ως αναπόσπαστο τμήμα της επαγγελματικής εκπαίδευσης Shiatsu έχει μελετήσει τη Φιλοσοφία, Θεωρία και Διαγνωστική της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής – TCM. Στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανατομίας, φυσιολογίας, παθολογίας, Α΄ βοηθειών, ηθικής και συμβουλευτικής.

Παράλληλα έχει ολοκληρώσει εκπαιδεύσεις ή παρακολουθήσει σεμινάρια άλλων μεθόδων μάλαξης και σωματικού χειρισμού (bodywork) όπως Sotai, Rejuvance, Ωτοβελονισμού, Mοξαθεραπεία & Bεντούζες, Βελονισμού, Oλιστικής Mάλαξης, On-Site Massage κ.ά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Σιάτσου και παρέχει ατομικές συνεδρίες, ιδιαίτερα μαθήματα και σεμινάρια κατόπιν συνεννόησης.

Από το 2001 έως και σήμερα – εκτός του ενδιαφέροντός του για τη μελέτη του Shiatsu – ασχολείται και εμβαθύνει στη τέχνη του χορευτικού αυτοσχεδιασμού, τη μελέτη της κίνησης και το Butoh κοντά σε δασκάλους όπως η Τερέζ Βαν Νταμ, ο Masaki Iwana, η Moeno Wakamatsu, η Sumako Koseki κ.α.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.