ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΙΣΗΛΘΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΛΟΥ

 

ΕΙΣΗΛΘΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΛΟΥ

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Χριστός ήρθε στην κατάλληλη εποχή για να δώσει στον κόσμο, κυρίως μέσω των  μαθητών Του, δύο αλήθειες μεγάλης σημασίας, πρώτον το γεγονός της ύπαρξης της ανθρώπινης ψυχής και δεύτερον το σύστημα της υπηρεσίας, ως της μεθόδου για την εμπέδωση ορθών σχέσεων, τόσο μεταξύ των ανθρώπων, όσο και μεταξύ των ανθρώπων και του Θεού.

Είπε στους ανθρώπους ότι όλοι είναι Υιοί του Θεού όπως και Αυτός.

Τους είπε με πολλούς συμβολικούς τρόπους ποιος ήταν και τους βεβαίωσε ότι θα μπορούσαν να κάνουν πολλά και μεγαλύτερα πράγματα απ’ ότι Αυτός, διότι ήταν θείοι, όπως κι Εκείνος.

Τα μεγαλύτερα αυτά πράγματα τα έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα η ανθρωπότητα στο φυσικό κόσμο  με τον έλεγχο που ασκεί στη φύση και ο Χριστός το προέβλεψε, διότι γνώριζε τη λειτουργία του Νόμου της εξέλιξης.

Τους δίδαξε ότι το κλειδί της ζωής της απολύτρωσης είναι η υπηρεσία και με το παράδειγμα της δικής Του ζωής, κηρύττοντας τα πράγματα της Βασιλείας του Θεού, θεραπεύοντας ασθενείς και δίνοντας τροφή στους πεινασμένους, φυσικά και πνευματικά, δίδαξε την τέχνη της υπηρεσίας.

Κατέστησε την καθημερινή ζωή θεία σφαίρα πνευματικής ζωτικότητας, επιτείνοντας και ενισχύοντας τη διδασκαλία του Βούδδα, με την εξάλειψη κάθε επιθυμίας για τον προσωπικό εαυτό.

Με τον τρόπο αυτό δίδαξε, αγάπησε και έζησε ο Χριστός, συνεχίζοντας τη μεγάλη διαδοχή της αποκάλυψης και της διδασκαλίας της Ιεραρχίας.

Εισήλθε κατόπιν, για χάρη της ανθρωπότητας, “εντός του πέπλου”, αφήνοντας σε εμάς ένα παράδειγμα, ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τα ίχνη Του, να Τον ακολουθήσουμε στην πίστη Του στη θειότητα, στην υπηρεσία Του και στην ικανότητα να διεισδύουμε σ’ εκείνη την περιοχή της συνείδησης, την οποία ονομάζουμε Αληθινή Εκκλησία του Χριστού.

Ο πέπλος που μας αποκρύπτει την πραγματική αυτή Εκκλησία, αρχίζει να εξαφανίζεται και ο Χριστός βρίσκεται στα πρόθυρα της επανεμφάνισης Του.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo 3otiko.blogspot.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.