ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΕΙΝΟΣ!!!

 

ΕΚΕΙΝΟΣ!!!

 

Η νέα Επίκληση, εάν πάρει ευρεία διάδοση, μπορεί να γίνει για τη νέα Παγκόσμια Θρησκεία, ό,τι υπήρξε η Κυριακή Προσευχή ( το Πάτερ ημών) για τον Χριστιανισμό.

Τρεις προσεγγίσεις υπάρχουν προς τη μεγάλη αυτή Προσευχή ή Επίκληση:

  1. Η προσέγγιση του γενικού κοινού.
  2. Η προσέγγιση των εσωτεριστών και των μαθητών της Σοφίας.
  3. Η προσέγγιση των Διδασκάλων της Ιεραρχίας.

Το ευρύ κοινό θα τη θεωρήσει ως προσευχή προς τον υπερβατικό Θεό. Δεν θα Τον αναγνωρίσει ακόμη ως κατοικούντα εντός της δημιουργίας Του.

Θα εκπέμψει την Μεγάλη Επίκληση με τα φτερά της ελπίδας, ελπίδας για φως, αγάπη και ειρήνη, πράγματα που διακαώς ποθεί. Οι πνευματικώς σκεπτόμενοι άνθρωποι και οι υποψήφιοι μαθητές της Σοφίας θα προσεγγίσουν τη μεγάλη Επίκληση με βαθύτερη και μεγαλύτερη κατανόηση.

Σ’ αυτούς θα μεταδώσει την αναγνώριση του κόσμου των αιτιών και Εκείνων που βρίσκονται υποκειμενικά πίσω από τις υποθέσεις του κόσμου.

Και οι δύο αυτές ομάδες, το ευρύ κοινό και οι πνευματικώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, στις διάφορες διαβαθμίσεις τους, έχουν στις τάξεις τους εκείνους που εξέχουν από το γενικό τύπο, διότι κατέχουν μεγαλύτερη ενόραση και κατανόηση. Αυτοί κατέχουν μία ουδέτερη ζώνη που μεσολαβεί μεταξύ των μαζών και των εσωτεριστών αφ’ ενός και των Μελών της Ιεραρχίας αφ΄ετέρου.

Όμως και τα Μέλη της Ιεραρχίας χρησιμοποιούν τη μεγάλη Επίκληση καθώς και Αυτός ο Ίδιος ο Χριστός.

Η ωραιότητα και η δύναμη αυτής της Επίκλησης έγκειται στην απλότητα της και στο ότι εκφράζει κεντρικές αλήθειες τις οποίες όλοι οι άνθρωποι αποδέχονται

Την αλήθεια ότι υπάρχει μία βασική Διάνοια, την οποία αορίστως ονομάζουμε Θεό, την αλήθεια ότι πίσω από όλα τα εξωτερικά φαινόμενα υπάρχει η κινητήρια δύναμη του Σύμπαντος που είναι η Αγάπη, την αλήθεια ότι μία μεγάλη Προσωπικότητα που οι Χριστιανοί ονόμασαν Χριστό, ήρθε στον κόσμο και έγινε η ενσάρκωση αυτής της αγάπης, και τέλος την προφανή αλήθεια ότι μόνο από την ίδια την Ανθρωπότητα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το Θείο Σχέδιο.

Η χρήση της Επίκλησης αυτής ή Προσευχής και η αναμενόμενη προσδοκία της έλευσης του Χριστού προσφέρουν τη μεγαλύτερη ελπίδα για την ανθρωπότητα.

Η προσευχή πάντοτε προκαλεί ανταπόκριση και η απόκριση πάντοτε δόθηκε.

Μεγάλοι Υιοί του Θεού ήρθαν στη Γη και πάντα θα έρχονται. Και Εκείνος τον Οποίο όλοι οι άνθρωποι περιμένουν, βρίσκεται καθ’ οδόν.

photo therapyart.blogspot.com

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.