THETA HEALING

ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

 

Πως μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας

Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξουμε τον κόσμο μας ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Το πως νιώθουμε, με ποιον τρόπο αντιδρούμε σε λόγια και γεγονότα, η επίκριση προς τον εαυτό μας και τους άλλους, ο θυμός, η μεταμέλεια για όσα κάναμε ή δεν κάναμε, ο φθόνος, η αδικία ή η μνησικακία που στοιβάζουμε μέσα μας, μας δυσκολεύουν να λειτουργήσουμε με τις αυθεντικές μας ποιότητες, που είναι η αγάπη και η καλοσύνη.

Πολλοί έχουμε πέσει στην παγίδα να «προσπαθούμε» να αλλάξουμε τα άτομα που μας περιβάλλουν, είτε αυτά είναι κοντινά ή όχι μέσα από συμβουλές και καθοδήγηση. Όμως ο πιο αποδοτικός τρόπος για να δημιουργήσουμε έναν κυματισμό που θα συμπαρασύρει κι άλλους είναι να μετασχηματιστούμε εμείς οι ίδιο και να γίνουμε το πρότυπο που θέλουμε να βλέπουμε γύρω μας.

Εάν μας ενοχλεί ένα κοντινό μας πρόσωπο για παράδειγμα, μπορούμε για αρχή να αναγνωρίσουμε τι είναι αυτό που νιώθουμε για αυτό το πρόσωπο, εάν είναι θυμός για κάτι που μας έχει πει/κάνει ή εάν νιώθουμε ότι μας έχει αδικήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Το επόμενο βήμα είναι να συλλογιστούμε εάν αυτό το πρότυπο το επαναλαμβάνουμε και με άλλα άτομα στη ζωή μας και τέλος να διαπιστώσουμε με ποιον θετικό τρόπο μας εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση. Σε τι γινόμαστε καλύτεροι μέσα από αυτό;

Ο προορισμός μας είναι να μάθουμε και να εξελιχθούμε. Αν θα μάθουμε μέσα από ευκολίες ή δυσκολίες είναι κάτι που μπορούμε να επιλέξουμε εμείς οι ίδιοι. Η ιστορία μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από την αγάπη και την καλοσύνη.

Τα σοφά λόγια της Μητέρας Τερέζας που λένε: «Να σκορπάτε αγάπη όπου πηγαίνετε. Ας μην έρχεται κανείς κοντά σας χωρίς να φεύγει πιο ευτυχισμένος!» είναι ένα από τα κλειδιά που μπορούν να αλλάξουν αυτόν τον κόσμο. Η αγάπη και η καλοσύνη είναι μεταδοτικές ενέργειες και μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν έναν άνθρωπο.

 

Ιωάννα Μπακρατσά

Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®,

Master & Certificate of Science της τεχνικής ThetaHealing®

www.thetahealinghellas.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing®
Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όμως, το πάθος μου για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση με οδήγησαν σε μια τεχνική, με την οποία ασχολούμαι αποκλειστικά από το 2012 κι έπειτα. Έχω λάβει τον τίτλο της ThetaHealing Master & Certificate of Science, ο οποίος αποτελεί τον ανώτερο τίτλο εκπαίδευσης της τεχνικής.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και από τότε ασχολήθηκα με διάφορες μορφές φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Ξεκίνησα με το Ρέικι, το Tai Chi, το Qi Gong, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο EFT και στο Chi Nei Chang Abdominal Massage.
Tο ThetaHealing, ήταν η τεχνική εκείνη που με βοήθησε να εισχωρήσω σε θέματα που ούτε υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν, αφού βρισκόταν στον υποσυνείδητο νου, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή μας. Διαπίστωσα ότι αλλάζοντας το συναίσθημα, απομακρύνονται οι αρνητικές σκέψεις και το σύστημά μας αποτοξινώνεται κυριολεκτικά από οτιδήποτε το επιβαρύνει.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των σεμιναρίων, στόχος μου είναι να καθοδηγώ άλλους ανθρώπους, προκειμένου να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Πιστεύω ότι η μεταμόρφωση του συναισθήματος και του τρόπου σκέψης, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αρμονία και ευημερία στη ζωή μας. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.
E-mail: ioanna@thetahealinghellas.gr
Γραφείο: 210 66 41 211, κινητό: 6937 067 936
Skype: ioanna.bakratsa2

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.