ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΔΥΝΑΜΗΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΑΝΩΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΑ & ΚΑΤΩΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Η κύρια σύγκρουση σήμερα μεταξύ ενέργειας και δύναμης ξεκινά, όταν το κέντρο του ηλιακού γίνεται ισχυρό και κυριαρχεί, οπότε το κέντρο καρδιάς αρχίζει να εκδηλώνει ενδιαφέρον για μετουσίωση της δύναμης του ηλιακού σε ενέργεια της καρδιάς, γεγονός που συμβαίνει σήμερα, διότι η πλειονότητα της ανθρωπότητας έχει Ατλάντεια συνείδηση και είναι εστιασμένη στο ηλιακό.

Όταν το άτομο πάρει την πρώτη μύηση, αρχίζει η πρώτη μεγάλη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο κέντρων και έτσι εδραιώνεται η πρώτη δραστηριότητα.

Μία μεγάλη και ουσιαστική σύγκρουση ξεκινά με σκοπό να επιτευχθεί η πρώτη μύηση. Κατ’ αυτήν, η ενέργεια της ψυχής διατρέχει το αιθερικό σώμα και όλα τα κέντρα γίνονται περιοχές μάχης, οπότε εκδηλώνονται πολλές φυσικές ασθένειες μεταξύ εκείνων που έλαβαν ή ετοιμάζονται να λάβουν την πρώτη μύηση. Η κατάσταση αυτή εξηγεί την ασθένεια των αγίων.

Ο διδάσκαλος μας ενημερώνει ότι ο θάνατος προέρχεται από δύο καταστάσεις. Ή από την διαμάχη των δυνάμεων μεταξύ αιθερικού και φυσικού, οπότε δεν εισέρχεται ούτε εξέρχεται καμία ενέργεια, διότι τα κέντρα είναι κλειστά και η τριβή πολύ μεγάλη, ή από την έλλειψη θέλησης του ανθρώπου για την ζωή, που προέρχεται από την κούραση που προκαλεί η ασθένεια στον ασθενή, οπότε εμείς βοηθούμε τον ασθενή ν’ αποχωρήσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.  Μας επισημαίνει επίσης, ότι όλοι μπορούν να γίνουν θεραπευτές, με την προϋπόθεση το κίνητρό τους να είναι η ανιδιοτελής υπηρεσία και η αγάπη.

Υπάρχουν οκτώ σημεία που θα θέσουν ισχυρά θεμέλια για να γίνει το άτομο όσο το δυνατόν καλύτερος θεραπευτής. ( σελ. 619). Να κατανοεί ότι:

  • Θεραπευτική σημαίνει χειρισμός ενεργειών.
  • Ν’ αναγνωρίζει την διαφορά μεταξύ ενεργειών και δυνάμεων.
  • Ν’ αναγνωρίζει σε ποιο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται ο ασθενής.
  • Να γνωρίσει τις ιδιότητες και ποιότητες των κέντρων.
  • Να γνωρίσει ότι στην Εσωτέρα Θεραπευτική εργαζόμαστε σαν ψυχή δια μέσου της προσωπικότητας, απρόσωπα κι αποσπασμένα, διότι θεραπευτής είναι η ψυχή και όχι ο θεραπευτής, που λειτουργεί κατά την θεραπεία σαν ένας ουδέτερος αγωγός.
  • Ότι η σχέση με τον ασθενή είναι σχέση προσωπικότητας.
  • Ότι πρέπει να εντοπίζει το κέντρο που ελέγχει την περιοχή που περιλαμβάνει το σημείο τριβής.
  • Ότι η ασθένεια και η θεραπευτική είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, δηλαδή του μεγάλου συστήματος “συσχέτισης”, που κυβερνά κάθε εκδήλωση.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.