ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΟΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ

 

ΕΝΟΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ

 

Είναι παν ότι είναι ο άνθρωπος εκτός από το ανώτερο πνευματικό Εγώ.

Είναι η Τρίτη όψη της Θεότητας όπως εκφράζεται στον ανθρώπινο μηχανισμό και αυτή η 3 όψη πρέπει να υποταχθεί στην 2 όψη της ψυχής. Είναι το σύνολο των δυνάμεων της κατώτερης φύσης όπως εκφράζονται στην προσωπικότητα πριν από την φώτιση, την έμπνευση, την μύηση.

Η προσωπικότητα σε αυτό το στάδιο είναι υπερβολικά ισχυρή και ενσωματώνει όλες τις ψυχικές και νοητικές δυνάμεις όπως αυτές εξελίχθηκαν και τράφηκαν από το άτομο στο διάστημα όλων των ενσαρκώσεων του. Θεωρείται η δύναμη της τριπλής υλικής μορφής πριν από την καθιέρωση και αφιέρωση στη ζωή της ψυχής και στην υπηρεσία της ιεραρχίας.

Το πρόβλημα του ενοίκου εμφανίζεται μόνο όταν ο άνθρωπος είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και όταν ο νους είναι άγρυπνος και η νοημοσύνη οργανωμένη. Διότι τότε μόνο το όλο θέμα των εμποδίων που ενσωματώνει ο Ένοικος και οι περιορισμοί που επιβάλλει στην πνευματική επαφή και κατανόηση, προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Ο ατομικός, εθνικός ή φυλετικός  Ένοικος εμφανίζεται σαν μια ολοκληρωμένη οντότητα, π.χ. όταν ο Ένοικος εμφανίζεται με μια Εθνική ή φυλετική έννοια εμφανίζεται σκορπώντας και ενεργοποιώντας εθνικές, φυλετικές και πλανητικές θυμαπάτες υποδαυλίζοντας και τροφοδοτώντας τις ατομικές θυμαπάτες και κάνοντας το όλο πρόβλημα αλάνθαστα φανερό. Μόνο τότε η σχέση μεταξύ ψυχής της ανθρωπότητας και οι γενικότερες δυνάμεις της αρχαίας και ισχυρής προσωπικότητας της ανθρωπότητας, παίρνουν διαστάσεις για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται έντονη δραστηριότητα και νοήμον συνεργασία. Τότε μόνο μπορεί να εξετασθούν πρακτικά και να γίνουν τα αναγκαία βήματα για να επιτελεσθεί η ορθή πράξη.

Αυτή ακριβώς την εποχή ζούμε τώρα, καθώς εμφανίζονται τα προβλήματα της ανθρωπότητας με ένταση και η ανάγκη της επανεμφάνισης του Χριστού και της Χριστικής συνείδησης.

Το ουσιαστικό πρόβλημα ατομικό και ανθρωπότητας είναι να μάθουμε να χειριζόμαστε την έννοια και να εξακριβώνουμε τις ενέργειες και τις διαδικασίες μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η συγχώνευση. Διότι το φως του Άγγελου μπορεί να απορροφήσει τον Ένοικο και να τον διαλύσει όταν συναντηθούν.

Ο Ένοικος στο κατώφλι είναι ουσιαστικά η προσωπικότητα η οποία είναι μια ολοκληρωμένη ενότητα που αποτελείται από φυσικές δυνάμεις, ζωτική ενέργεια, αστρικές και νοητικές δυνάμεις που συνιστούν το άθροισμα της κατώτερης φύσης. Ο Ένοικος λαμβάνει μορφή όταν συνειδητά και κάτω από την ψυχική εντύπωση γίνεται ένας επαναπροσανατολισμός στη ζωή της προσωπικότητας του ανθρώπου.

Απελευθερωνόμαστε από τον ένοικο όταν θεωρεία και έφεση γίνουν γεγονότα εμπειρίας και αρχίζει το άτομο να υπηρετεί ανιδιοτελώς. Η μορφοποίηση του Ενοίκου σαν ενοποιημένη  δύναμη αρχίζει όταν η ζωή του ατόμου κυβερνάται από το νοητικό πεδίο, από την επιθυμία, ή φιλοδοξία και ελέγχεται ταυτόχρονα σε κάποια έκταση από την νοητική επίδραση.

Ο Ένοικος ελέγχει όταν η προσωπικότητα κυριαρχεί και κυβερνά τη ζωή, τις φιλοδοξίες και τους σκοπούς της ανθρώπινης προσπάθειας. Εμφανίζεται όταν υπάρχει αυξημένο σχίσμα στη συνείδηση του μαθητή που δημιουργείται όταν η προσωπικότητα επιδιώκει την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και επιθυμιών στους 3 κόσμους ή όταν προσπαθεί να πάρει μια θέση εμπρός στην πύλη της μύησης παρακινούμενη από φιλοδοξία.

Στο τελικό στάδιο ο μαθητής προσπαθεί με περισσότερη ή λιγότερη επιθυμία να σταθεροποιήσει τον Ένοικο συγκρατώντας το νου σταθερά στην ψυχή σε μια προσπάθεια να τον ελέγξει. Με αυτό τον τρόπο η συνεχής ρευστή, ευμετάβλητη αλλαγή του Ενοίκου υπερνικάται, ο εστιασμός στην ψυχή και η συνεργασία μαζί της μας βοηθά να ελέγξουμε τον Ένοικο.

Στα αρχικά στάδια της προσπάθειας ο Ένοικος είναι θετικός και η ψυχή αρνητική στην επίδραση της στους 3 κόσμους. Μεσολαβεί μια περίοδος ταλάντευσης που οδηγεί σε μια ισορροπημένη ζωή όπου καμία όψη δεν φαίνεται να κυριαρχεί. Μετά αλλάζει η ισορροπία και η προσωπικότητα γίνεται αρνητική και η ψυχή κυριαρχεί και είναι πλέον θετική.

Η εξελιγμένη ανθρωπότητα στέκει όπως ο Ένοικος στο κατώφλι της ανθρωπότητας. Είναι ο Ένοικος.

Ο Άγγελος είναι η Ιεραρχία των ψυχών και πίσω από την Ιεραρχία βρίσκεται η Παρουσία, η Θεότης. Έτσι δημιουργείται μια νέα τριαδικότητα.

Θεότης                 Ιεραρχία              Ανθρωπότητα

Παρουσία           Άγγελος               Ένοικος

 

photo origin2.ethnos.gr

 

Εταιρία Φιλοσοφικού

& Βιωματικού Αποκρυφισμού

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.