ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

 

Η Εσωτέρα Διδασκαλία στηρίζεται σε τρεις άξονες: Το Διαλογισμό, τη Μελέτη (Πνευματική Ανάγνωση) και την Υπηρεσία.

Μελέτη ή Πνευματική ανάγνωση είναι η ικανότητα να εισδύσουμε σταδιακά, μέσω του Διαλογισμού με σπερματική σκέψη, πίσω από τη μορφή, πίσω από την έκφραση, από την εκδήλωση, από την έννοια και να φτάσουμε στην ουσία.

Γνωρίζουμε ότι το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας είναι να μη βλέπει την ουσία, αλλά να εστιάζεται στην εξωτερική μορφή, λόγω του ότι οι τρεις φορείς της προσωπικότητας είναι εστιασμένοι στην εξωτερική μορφή και έτσι δεν βλέπουν την πραγματικότητα, την ουσία και την έννοια των γεγονότων.

Ο Εσωτερισμός, μας επισημαίνει ότι υπάρχουν δύο ομάδες αισθήσεων, οι πνευματικές αισθήσεις και οι γνωστές μας υλικές. Υποχρέωση μας και ευθύνη μας είναι να προσπαθήσουμε να εισδύσουμε στην ουσία.

Πώς θα το επιτύχουμε αυτό;

Μας λένε ότι όπως τα κέντρα έχουν αναγωγή στα άλλα πεδία – τα δε κέντρα σχετίζονται με τις αισθήσεις μας – κατά τον αντίστοιχο τρόπο και οι αισθήσεις έχουν την αναγωγή τους στα πιο λεπτοφυή πεδία. Επομένως η όποια αίσθηση έχει την αναγωγή της στο αστρικό, στο νοητικό, στο βουδδικό και ακόμη παραπάνω.

Αισθήσεις είναι τα όργανα δια των οποίων ο άνθρωπος αποκτά επίγνωση του περιβάλλοντος του. Οι αισθήσεις είναι όργανα του νου. Είναι η δυνατότητα του νου να μας συνδέει με την εμφάνιση του παχυλού εξωτερικού περιβάλλοντος. Δηλαδή, δημιούργησε χέρια για να δημιουργηθεί η αίσθηση της αφής, μάτια για να εκφράσει η προσωπικότητα την όραση, αυτιά για την ακοή κ.ο.κ. Δημιούργησε αισθητήρια όργανα για να επικοινωνήσουμε με το εξωτερικό περιβάλλον μας.

Οι αισθήσεις είναι ιδιότητες του νου. Αντικειμενικός στόχος των αισθήσεων είναι ν’ αποκαλυφθεί ο μη εαυτός (η προσωπικότητα), ώστε να αναπτυχθεί ο Εαυτός και έτσι να ξεχωρίζουμε το πραγματικό από το απατηλό. Στόχος των αισθήσεων είναι η πνευματοποίηση της ύλης ή η γείωση της πνευματικής ενέργειας.

Κάθε αίσθηση σε κάθε πεδίο, χρησιμοποιείται για να μεταδώσει στο σκεπτόμενο άτομο κάποια όψη της προσωπικότητας, ώστε με τη συνδρομή του νου να μπορέσει να διευθετήσει τις σχέσεις του…….

Στο επόμενο Η ΑΦΗ

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.