ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα

Θα τονίσουμε ορισμένα σημεία, σαν μία προετοιμασία για εκείνο που χρειάζεται να κατακτήσουν οι σπουδαστές, ταξινομώντας τις πληροφορίες που ήδη δόθηκαν. Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα δεν είναι εύκολο να μαθευτεί, εξαιτίας των ακόλουθων σημείων. Αυτά τα σημεία, στα οποία έχει δοθεί έμφαση, πρέπει να γίνουν αποδεκτά από τους σπουδαστές σαν μία λειτουργική υπόθεση πριν από οποιαδήποτε επιχειρούμενη εργασία:

  1. Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα συνδέεται με ολόκληρο το πρόβλημα της ενέργειας, αλλά ιδιαίτερα με την ενέργεια που χειρίζεται το άτομο και με τις δυνάμεις με τις οποίες το άτομο σχετίζεται με άλλα άτομα ή ομάδες. Χάριν σαφήνειας θα ονομάσουμε:

α. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Όλες τις δυνάμεις που εισρέουν στην ατομική μορφή από οποιαδήποτε κατεύθυνση και πηγή. Σ’ αυτές τις κύριες ενέργειες έχουν συχνά δοθεί τα ονόματα «σουτράτμα» ή «νήμα της ζωής» ή «αργυρή χορδή».

β. ΔΥΝΑΜΗ: Όλες τις ενέργειες που – έπειτα από κατάλληλο χειρισμό και συγκέντρωση – προβάλλονται από το άτομο ή την ομάδα προς κάθε κατεύθυνση και με πολλά πιθανά κίνητρα, μερικά αγαθά και πολλά ιδιοτελή.

2. Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα, μιλώντας τεχνικά και για ομαδικό σκοπό, είναι ειδικά η επιστήμη της εκδήλωσης του φωτός με τα αποτελέσματά της, της αποκάλυψης και των επακόλουθων μεταβολών.Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι:

α. Το φως έχει υπόσταση και από τη σκοπιά του πνεύματος αποτελεί μία εξιδανίκευση ή ανώτερη μορφή της απτής ύλης.

β. Το φως είναι, επίσης, η ποιότητα ή το κύριο χαρακτηριστικό της ψυχής στο βασίλειό της και του αιθερικού σώματος (μία αντανάκλαση της ψυχής τελικά) στους τρεις κόσμους της ανθρώπινης εξέλιξης.

γ. Το αντικείμενο της επιστήμης με την οποία ασχολούμαστε, είναι να συγχωνεύσει το κατώτερο και το ανώτερο φως, έτσι ώστε ένα φως ν’ αστραποβολήσει σε φυσική εκδήλωση και συνεπώς μία σύνθεση του φωτός να επέλθει.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.