ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Οι τρεις κύριες επιστήμες της εκπαίδευσης στη νέα εποχή είναι:

Η επιστήμη της Ανταχκάρανα

Αυτή είναι η νέα και αληθινή επιστήμη του νου, που θα χρησιμοποιεί νοητική ουσία για τη δόμηση της γέφυρας μεταξύ προσωπικότητας και ψυχής κι έπειτα, μεταξύ της ψυχής και της πνευματικής τριάδας. Αυτό αποτελεί δραστήρια εργασία με ουσία λεπτοφυέστερη από την ουσία των τριών κόσμων της συνηθισμένης ανθρώπινης εξέλιξης. Αφορά την ουσία των τριών ανώτερων επιπέδων του νοητικού πεδίου. Αυτές οι συμβολικές γέφυρες, όταν κατασκευαστούν, θα διευκολύνουν το ρεύμα ή τη ροή της συνείδησης και θα δημιουργήσουν εκείνη τη συνέχεια της συνείδησης, ή εκείνη την αίσθηση της ανεμπόδιστης επίγνωσης, που τελικά θα τερματίσει το φόβο του θανάτου, θ’ αναιρέσει κάθε έννοια χωριστικότητας και θα κάνει τον άνθρωπο ανταποκριτικό στην εγκεφαλική του συνείδηση με εντυπώσεις που του έρχονται από τα ανώτερα πνευματικά βασίλεια ή από τη Διάνοια του Θεού. Έτσι θα μυείται ευκολότερα στους σκοπούς και τα σχέδια του Δημιουργού.

Η Επιστήμη του Διαλογισμού 

Προς το παρόν, ο διαλογισμός συνδέεται στις διάνοιες των ανθρώπων με θρησκευτικά θέματα, αλλά υπάρχει σχέση μόνο ως προς την κεντρική ιδέα. Η επιστήμη αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε δυνατή διεργασία της ζωής. Στην πραγματικότητα, είναι ένας επικουρικός κλάδος, προπαρασκευαστικός της Επιστήμης της Ανταχκάρανα. Είναι πραγματικά η αληθινή επιστήμη της αποκρυφιστικής δόμησης της γέφυρας ή της γεφύρωσης στη συνείδηση. Μέσω αυτής, ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια, διευκολύνεται η διαδικασία της δόμησης. Αποτελεί έναν από τους κύριους τρόπους πνευματικής λειτουργίας. Σχετίζει τελικά τον ατομικό νου με τον ανώτερο νου κι αργότερα με τον Παγκόσμιο Νου. Προτίθεται τελικά να:

  • Προκαλέσει ευαισθησία στις ανώτερες εντυπώσεις.
  • Δομήσει το πρώτο μισό της ανταχκάρανα, εκείνο μεταξύ προσωπικότητας και ψυχής.
  • Δημιουργήσει μία τελική συνέχεια της συνείδησης.

Ο διαλογισμός είναι ουσιαστικά η επιστήμη του φωτός, γιατί εισχωρεί βαθμιαία στην ουσία του φωτός.

Συνεχίζεται …..

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.