ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

 

Συνέχεια του ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

3. Η Επιστήμη της Υπηρεσίας. Αναπτύσσεται κανονικά και φυσιολογικά από την πετυχημένη εφαρμογή των δύο άλλων επιστημών. Καθώς η σύνδεση της ψυχής και της προσωπικότητας προχωρεί και καθώς η γνώση του σχεδίου και το φως της ψυχής διαχύνονται μέσα στην εγκεφαλική συνείδηση, το κανονικό αποτέλεσμα είναι η υποταγή του κατώτερου στο ανώτερο. Η ταύτιση με τους σκοπούς και τα σχέδια της ομάδας αποτελεί τη φυσιολογική ιδιότητα της ψυχής.

Καθώς η ταύτιση αυτή προωθείται στα επίπεδα του νου και της ψυχής, παράγει μία αντίστοιχη δραστηριότητα στην προσωπική ζωή και τη δραστηριότητα αυτή την ονομάζουμε υπηρεσία. Η υπηρεσία είναι η αληθινή επιστήμη της δημιουργίας και είναι μία επιστημονική μέθοδος εδραίωσης της συνέχειας.

Οι τρεις αυτές επιστήμες θα θεωρηθούν , τελικά, ως τα τρία κύρια ενδιαφέροντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και πάνω σ’ αυτές θα τίθεται η έμφαση ολοένα και περισσότερο.

Έχουν τεθεί τα θεμέλια για μία εξέταση των τριών επιστημών, που θα κυριαρχούν στη σκέψη των εκπαιδευτών στην επερχόμενη εποχή. Η δόμηση της ανταχκάρανα, η ανάπτυξη της δύναμης να ελέγχεται η ζωή και να εκτελείται λευκή μαγεία μέσω της επιστήμης του διαλογισμού, καθώς επίσης και η επιστήμη της υπηρεσίας, κατά την οποία καλλιεργείται και αναπτύσσεται ο ομαδικός έλεγχος και η ομαδική σχέση, αυτές είναι οι τρεις θεμελιώδεις επιστήμες που θα καθοδηγούν τον ψυχολόγο και τον εκπαιδευτή του μέλλοντος.

Αυτές θα προκαλέσουν επίσης, μία ριζική αλλαγή στη στάση των γονιών προς τα παιδιά τους και στις μεθόδους που θα χρησιμοποιούν για να τα διδάξουν, όταν θα είναι πολύ μικρά και θα βρίσκονται στην ηλικία διάπλασης της συνείδησής τους.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.