ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε εσάς που ονειρεύεστε ένα καλύτερο σύστημα υγείας.
Σε όσους πιστεύουν στην φυσική θεραπευτική, σε όσους αναζητούν ένα επάγγελμα-λειτούργημα, στους αποφοίτους λυκείου, στους αποφοίτους νοσηλευτικής ή συναφών σχολών υγείας, στους εναλλακτικούς θεραπευτές.

ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

www.naturopathy.com.cy

Μια νέα ανά το κόσμο επιστήμη που αποσκοπεί να διδάξει με μια ολιστική προσέγγιση τους παράγοντες υγείας και μακροζωίας! Σπουδάστε “ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΘΗΤΙΚΗ”, μία πρακτική επιστήμη που μπορεί να εισχωρήσει στο οργανωμένο σύστημα υγείας.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ

Αποτελείται από τρείς πυλώνες. Την Φυσιοπαθητική, την Γεροντολογία, και την ειδικότητα του φροντιστή-γηροκόμου.

Η Φυσιοπαθητική είναι η μητέρα και η επιστημονική ομπρέλα της φυσικής Νέο-Ιπποκρατικής Ιατρικής, και βοηθάει τον άνθρωπο τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των αιτιών των προβλημάτων υγείας με φυσικά μέσα χωρίς παρενέργειες.

Η Γεροντολογία είναι η επιστήμη της κατανόησης του φυσιολογικού γήρατος, των προβλημάτων υγείας που το συνοδεύουν, καθώς και τα ψυχολογικά και τα κοινωνικά προβλήματα των ηλικιωμένων.

Ο φροντιστής-γηροκόμος είναι το άτομο που βρίσκεται δίπλα στον ηλικιωμένο και τον φροντίζει είτε κατ οίκον είτε σε ιδρύματα.

Η “Γεροντοπαθητική” δεν ασχολείται μόνο με τον “προορισμό” αλλά και με την “αφετηρία και με την διαδρομή” του ανθρώπου στον βίο του. Δηλαδή ο επιστήμονας “Γεροντοπαθητικός” ασχολείται ουσιαστικά με την πρόληψη και την θεραπεία των προβλημάτων υγείας του ανθρώπου αμέσως μετά την εφηβεία καθ όλον τον βίο του αλλά και στο γήρας, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο του “ειδικού”.

Ο “ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ” ως υπάλληλος φιλοδοξεί να καταλάβει διευθυντικές θέσεις σε προγράμματα που αφορούν ηλικιωμένους και σε ανάλογα ιδρύματα ως ο καταλληλότερα κατηρτισμένος επιστήμονας στον τομέα αυτό και ο συντονιστής μεταξύ των διαφόρων επαγγελματιών υγείας.

Στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει το πλεονέκτημα έναντι των συναδέλφων του Φυσιοπαθητικών, να γνωρίζει πολλά περισσότερα όσον αφορά την διαδικασία του γήρατος, το φυσιολογικό γήρας αλλά και τις ασθένειες που ακολουθούν, ώστε ως “γνώστης του μέλλοντος” να “επιστρέψει στο παρόν” και να προτείνει τρόπους πρόληψης και αποφυγής προβλημάτων υγείας με στόχο την μακροζωία με υγεία.

Η “Γεροντοπαθητική” είναι μια περιεκτική μελέτη της γήρανσης των προβλημάτων και της φροντίδας των ηλικιωμένων. Είναι ένα σύστημα που δίνει έμφαση στην ΙΑΣΗ με τη δύναμη της φύσης, και τις διαδικασίες αυτοθεραπείας μέσω της χρήσης φυσικών θεραπευτικών πρακτικών και διατροφικών ουσιών και ψυχοδυναμικής υποστήριξης.

Η “Γεροντοπαθητική” δεν είναι Γηριατρική. Η γηριατρική επικεντρώνεται αυστηρά στις ιατρικές καταστάσεις και στις νόσους των γερόντων. Η δε “γεροντοπαθητική” περιλαμβάνει τις πολύπλευρες πτυχές της γήρανσης και είναι τόσο παλιά όσο η ίδια η ίαση και τόσο νέα όσο οι σημερινές προληπτικές και θεραπευτικές καινοτομίες.
Χρησιμοποιεί τις πιο φυσικές, λιγότερο επεμβατικές και λιγότερο τοξικές μεθόδους για τη θεραπεία ασθενειών και την προώθηση της ευεξίας αντιμετωπίζοντας το σώμα ως ολοκληρωμένο σύνολο.

Απώτερος σκοπός της “ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ” είναι να προωθήσει την “Γηριατρική του μέλλοντος” και την Φυσιοπαθητική ιατρική ως απαραίτητη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα για ένα καλύτερο σύστημα υγείας.

 

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND
(Κλινικός Γεροντολόγος/Φυσιοπαθητικός)
n_vrousgos@hotmail.co.uk

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.