ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

«Συνομιλώντας με το σώμα μου»

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, 16.00-19.00 μ.μ.

 

Η ψυχική μας διάθεση, συχνά κρυμμένη, καλυμμένη και ξεχασμένη από εμάς, βρίσκει διέξοδο και τρόπους έκφρασης στο σώμα μας. Πολλές φορές η κούραση, οι πόνοι ή οι ενοχλήσεις του σώματος αποτελούν μηνύματα της συναισθηματικής μας κατάστασης. Είναι γνωστό  ότι το σώμα που πονά είναι ένα σώμα που μιλά και προσπαθεί να μας επικοινωνήσει ένα πρόβλημα που μας απασχολεί, τα σημεία που δυσλειτουργούν αλλά και τι πρέπει να αλλάξουμε. Σε έναν πολιτισμό που επικεντρώνεται στη λογική κατανόηση του κόσμου, χάνουμε μέρα με τη μέρα την επαφή με το σώμα μας και τον εαυτό μας.

Η Δραματοθεραπεία ως ψυχοθεραπευτική διαδικασία αξιοποιεί με τον ιδιαίτερο και πολυεπίπεδο τρόπο της την ίδια τη δραματουργική ικανότητα του ανθρώπου και λειτουργεί θεραπευτικά σε ατομικό επίπεδο, κοινωνικό-συλλογικό και πνευματικό-φιλοσοφικό επίπεδο.

Σε αυτό το εργαστήριο, δουλεύοντας ολιστικά μέσα από τις τεχνικές της δραματοθεραπείας θα αφεθούμε να συνδεθούμε ξανά με το σώμα μας με σκοπό να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε τα μηνύματα που μας στέλνει. Δουλεύοντας δημιουργικά θα φτιάξουμε τις λέξεις και τις εικόνες για να φέρουμε σε επαφή το σωματικό με το ψυχικό ώστε να τα επεξεργαστούμε καλύτερα, να τα διαχειριστούμε και να τα κατανοήσουμε.

 

Τόπος διεξαγωγής: Οδός Δέφνερ 18, Μετς, Αθήνα.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Ξένια Μαλαθράκη 

 Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια

6972 287633, xeniamal@yahoo.com

 

-Ειρήνη Τζελέπη

Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια (PgDipl., MSc.)

6945 637529, irini.tzelepi@yahoo.gr

-Άρθρο: «Γνωρίζοντας τη δραματοθεραπεία»

 

Ξένια Μαλαθράκη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται από το έτος 2000 στην Ειδική Αγωγή δουλεύοντας διαγνωστικά και θεραπευτικά με παιδιά, εφήβους και οικογένειες. Κατέχει μεταπτυχιακή ειδίκευση (PGD ) στη Δραματοθεραπεία από το University of Ηertfordshire, Hatfield και έχει σπουδάσει υποκριτική στο εργαστήριο Δραματικής Τέχνης του Άκη Δαβή. Έχει διατελέσει Γ.Γ. του Δ.Σ. της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος από το 2007 έως και σήμερα.

 

*H Ειρήνη Τζελέπη είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια και ειδικεύεται στον τομέα της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας εφήβων & ενηλίκων. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc.) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο City University του Λονδίνου και δύο μεταπτυχιακά διπλώματα εξειδίκευσης, στη Δραματοθεραπεία (University of Ηertfordshire, Hatfield) και στην Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Μanor House Centre for Psychotherapy & Counselling, Λονδίνο). Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (2011-2014). Διατηρεί ιδιωτικό ψυχοθεραπευτικό γραφείο στην Αθήνα από το έτος 1999.

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.