ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧH

Μελετώντας την πορεία του ανθρώπου, καθώς ψηλαφεί το δρόμο του απ’ τη ζωώδη κατάσταση στη τωρινή αυξανόμενη διανοητική του στάση και καθώς προωθείται σ’ ένα μέλλον πλατύτερης δραστηριότητας κι ευκαιρίας, ας θυμόμαστε πάντα ότι για τους Θεματοφύλακες του Σχεδίου του Θεού και για Εκείνους που εκπονούν τις νέες εξελίξεις, η μορφική πλευρά της ζωής, η εξωτερική απτή έκφραση, έχει ολότελα δευτερεύουσα σημασία.Η όραση διαστρέφεται συχνά από τον πόνο και τα δεινά στα οποία υπόκειται η μορφή, έτσι ώστε δεν βλέπετε καθαρά το σκοπό και την επείγουσα ανάγκη της ζωής μέσα στη μορφή.

Για πολλούς από σας, για παράδειγμα, ο Παγκόσμιος πόλεμος ήταν μία υπέρτατη καταστροφή, μία οδύνη που πρέπει ν’ αποτραπεί στο μέλλον με κάθε θυσία. Για μας, στην εσωτερική πλευρά, ο Παγκόσμιος πόλεμος είχε τη φύση μίας σοβαρής χειρουργικής επέμβασης, που έγινε σε μία προσπάθεια να σωθεί η ζωή του ασθενούς.Αυτή η επέμβαση είχε ευρεία επιτυχία.

Το μικρόβιο ασφαλώς δεν εξαλείφθηκε και κάνει την παρουσία του αισθητή σε μολυσμένες περιοχές του σώματος της ανθρωπότητας. Άλλη μία χειρουργική επέμβαση ίσως χρειαστεί, όχι για να καταστρέψει και να βάλει τέλος στο τωρινό πολιτισμό, αλλά για να εξαλείψει τη μόλυνση.

Μπορεί και να μη χρειαστεί, γιατί συντελείται μία διαδικασία διασκορπισμού, διανομής κι απορρόφησης, που ίσως αποδειχθεί αποτελεσματική.Ας εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση κι ας μη ξεχνάμε ποτέ ότι  είναι η Ζωή, ο σκοπός της και το κατευθυνόμενο σκόπιμο πεπρωμένο της αυτά που έχουν πρωταρχική σημασία.

Ακόμη ας θυμόμαστε ότι, όταν μία μορφή αποδείχνεται ανεπαρκής για την έκφραση αυτού του σκοπού, δεν αποτελεί καταστροφή για την Ιεραρχία, όταν αυτή η μορφή πρέπει ν’ απέλθει. Ο θάνατος δεν είναι μία καταστροφή που θα πρέπει να φοβόμαστε. Το έργο του Καταστροφέα δεν είναι , επί της ουσίας, αληθινά σκληρό ή ανεπιθύμητο.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.