ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η εσωτερική παρόρμηση για σχηματισμό οικογένειας

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η τάση για σχηματισμό οικογένειας είναι αυτή που κάνει εφικτή την εκδήλωση μίας πολιτείας, ενός κράτους ή μίας ομάδας. Ο σχηματισμός οικογένειας έχει επίσης μία συμβολική σχέση με την Ιεραρχία, γιατί η οικογενειακή μονάδα είναι το σύμβολο της Ιεραρχίας στη γη και, μέσω των γεγονότων της σεξουαλικής σχέσης και της φυσικής γέννησης, η απέραντη Ιεραρχία των Ψυχών μπορεί να επιτύχει φυσική εκδήλωση και να φτάσει σε πνευματική τελείωση στους τρεις κόσμους της ανθρώπινης εξέλιξης. Θα μπορούσε κανείς να διαιρέσει την Ιεραρχία σε δύο βασικές ομάδες:

  1. Σε εκείνες τις ψυχές που έχουν φτάσει στην τελειότητα και έχουν πετύχει την κατάσταση των θείων εξυπηρετητών.
  2. Σε εκείνες τις ψυχές που βρίσκονται στις διαδικασίες της εξέλιξης και περνούν μέσω των περιόδων συνεχούς ενσάρκωσης.

Η ιδέα της δημιουργίας, της γέννησης και της επακόλουθης εκδήλωσης διατρέχει σαν ένας μίτος ολόκληρο τον εσωτερικό λογισμό. Για τον εσωτεριστή, υπάρχει η διαδικασία της γέννησης μέσα στο σκοτάδι της φυσικής ενσάρκωσης, η οποία είναι η προκαθορισμένη προπαρασκευαστική διαδικασία που οδηγεί σε γέννηση μέσα στο φως, που προωθείται μέσα στο φως και που παράγει την εξωτερίκευση του σώματος φωτός.

Αυτή η συνεχής διαδικασία θα δημιουργήσει εκείνον τον μελλοντικό κόσμο φωτός που οι φυσικές διεργασίες της εξέλιξης έχουν σαν σκοπό ν’ αποκαλύψουν.

Αυτή είναι η «δεύτερη γέννηση» που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, κατά την οποία ο άνθρωπος «αναγεννάται» μέσα στον κόσμο του φωτός και της αγάπης.

Από τη σκοπιά της νέας εκπαίδευσης, αυτές οι νέες αντιλήψεις θα διέπουν τη νοητική στάση των γονιών στον επερχόμενο πολιτισμό και γι’ αυτό θα πρέπει να προετοιμάζεται κάθε έφηβος. Νέες ιδέες και στάσεις πρέπει τελικά ν’ ανατείλουν, που θα είναι ευθυγραμμισμένες με την επερχόμενη κουλτούρα και αντιλήψεις.

Η εσωτερική παρόρμηση ν’ ασχοληθούμε με το όλο πρόβλημα του σχηματισμού οικογένειας, κατά ένα καλύτερο και νεώτερο τρόπο, είναι σωστή. Οι αντικειμενικοί σκοποί, ωστόσο, που παρουσιάζονται στη φυλή, δεν είναι οι ανώτεροι και οι πλέον επιθυμητοί. Η ανάγκη των καιρών θα επιφέρει τελικά ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την οικογενειακή ζωή, την ιδιότητα του γονιού και την εκγύμναση των παιδιών, κι ένας πυρήνας προετοιμάζει το δρόμο γι’ αυτό, αν γίνει μία ευσυνείδητη, προσεκτική και νοήμων εργασία.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.