ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ;

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Οι εκπαιδευτές μίας εσωτερικής σχολής έχουν καθήκον να εκγυμνάσουν τους σπουδαστές ν’ αναγνωρίζουν την ενέργεια και τη δύναμη. Να διακρίνουν ανάμεσα στους διάφορους τύπους ενέργειας, τόσο σε σχέση με τον εαυτό τους, όσο και με τις παγκόσμιες υποθέσεις, και ν’ αρχίσουν να σχετίζουν εκείνο που βλέπεται και βιώνεται μ’ εκείνο που είναι αόρατο, ρυθμικό και καθοριστικό. Αυτό είναι το εσωτερικό χρέος.

Υπάρχει μία τάση μεταξύ των σπουδαστών του εσωτερισμού, ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν στους παλαιότερους Ιχθυακούς ομίλους, να θεωρούν κάθε ενδιαφέρον για τις ενέργειες που δημιουργούν τα παγκόσμια γεγονότα ή που αφορούν στη διακυβέρνηση και την πολιτική, σαν ανταγωνιστικό προς την εσωτερική και πνευματική προσπάθεια.

Ο νεώτερος εσωτερισμός, που θα υποστηριχτεί από τους πιο σύγχρονους ομίλους και τους περισσότερο νοητικούς τύπους, βλέπει όλα τα γεγονότα και τα παγκόσμια κινήματα και τις εθνικές κυβερνήσεις καθώς κι όλα τα πολιτικά περιστατικά σαν εκφράσεις των ενεργειών που βρίσκονται στον εσώτερο κόσμο της εσωτερικής έρευνας.

Συνεπώς δεν βλέπουν κανένα βάσιμο λόγο για ν’ αποκλείσουν μία τόσο σημαντική όψη των ανθρώπινων υποθέσεων από το λογισμό και τη σκέψη τους και από εκείνες τις νέες αλήθειες και τεχνικές, που η ανακάλυψή τους μπορεί να φέρει τη νέα εποχή των ορθών ανθρώπινων σχέσεων. Φρονούν ότι η έρευνα αυτή έχει ίση, αν όχι μεγαλύτερη σπουδαιότητα από την δραστηριότητα των εκκλησιών.

Οι κυβερνήσεις είναι αυτές που καθορίζουν τους λαούς και βοηθούν στη δημιουργία κάθε σύγχρονου πολιτισμού, επιβάλλοντας στις μάζες των ανθρώπων ορισμένες αναγκαίες γραμμές σκέψης.

Οι εκκλησίες και οι άνθρωποι οφείλουν να μάθουν ότι δεν υπάρχει τίποτε σ’ ολόκληρο τον κόσμο των φαινομένων, των δυνάμεων και των ενεργειών, που να μην μπορεί να περιέλθει κάτω από τον έλεγχο εκείνου που είναι πνευματικό.

Κάθε τι που υπάρχει είναι, στην πραγματικότητα, πνεύμα σε εκδήλωση.

Οι μάζες σήμερα ενδιαφέρονται για την πολιτική κι αυτό θεωρείται από του Διδασκάλους σαν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.