ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

 

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
Εσωτερικές Σχολές και Μαθητείες

Το μεγάλο εμπόδιο στην εργασία της πλειονότητας των εσωτερικών σχολών είναι η αίσθηση της χωριστικότητας και της αδιαλλαξίας τους για τις άλλες σχολές και μεθόδους. Οι ηγέτες αυτών των σχολών χρειάζεται ν’ αφομοιώσουν το παρακάτω γεγονός.

Όλες οι σχολές που αναγνωρίζουν την επιρροή της Στοάς που βρίσκεται πέρα από τα Ιμαλάϊα, και που οι εργάτες τους συνδέονται συνειδητά ή ασυνείδητα με Διδασκάλους της Σοφίας, όπως ο Διδάσκαλος Μορύα ή ο Διδάσκαλος Κ.Χ., αποτελούν μία σχολή και είναι τμήμα της μίας «μαθητείας».

Συνεπώς δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαμάχη ενδιαφερόντων, και πάνω στην εσωτερική πλευρά, οι διάφορες σχολές και παρουσιάσεις θεωρούνται μία ενότητα. Δεν υπάρχει καμία βασική διαφορά στη διδασκαλία, ακόμη κι αν η ορολογία που χρησιμοποιείται μπορεί να διαφέρει, η τεχνική του έργου είναι ουσιαστικά ταυτόσημη. Αν το έργο των Μεγάλων πρόκειται να προωθηθεί όπως είναι επιθυμητό, είναι επιτακτικό αυτοί οι όμιλοι να αναγνωρίσουν την αληθινή ενότητα του στόχου τους, της καθοδήγησης και της τεχνικής.

Θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι όλοι οι σπουδαστές που εργάζονται κάτω από τις ίδιες πνευματικές ωθήσεις είναι μέλη της μίας σχολής και συνδέονται μεταξύ τους σε μία βασική υποκειμενική ενότητα. Πρέπει να έρθει η στιγμή που αυτά τα διάφορα χωριστικά εσωτερικά σώματα να διακηρύξουν την ταυτότητά τους και να μάθουν να κατανοούν το ένα το άλλο.

Κάποια μέρα αυτή η κατανόηση θα επιτρέψει την αλληλοσυμπλήρωσή τους, την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους και θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου εσωτερικού κολεγίου στο κόσμο, με τις διαφοροποιημένες τάξεις και βαθμούς, αλλά που όλοι θα είναι απασχολημένοι με την εκπαίδευση των ζηλωτών και τη προετοιμασία τους για μαθητεία.

Τότε θα πάψουν οι προσπάθειες να εμποδίζουν ο ένας το έργο του άλλου με τη σύγκριση των μεθόδων και τεχνικών, με την επίκριση και τη δυσφήμηση, με την απειλή και την καλλιέργεια του φόβου και την επιμονή πάνω στην αποκλειστικότητα. Αυτές είναι οι στάσεις και μέθοδοι που εμποδίζουν την είσοδο του αγνού φωτός της αλήθειας.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.