THETA HEALING

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ Η ΡΟΥΤΙΝΑ;

 

Γιατί μια καθημερινή ρουτίνα είναι ευεργετική για τη ζωή μας

Πολλές φορές η έννοια της ρουτίνας είναι παρεξηγημένη, καθώς μπορεί να συνδεθεί με αρνητικές καταστάσεις και πλήξη. Ας δούμε τη θετική πλευρά της ρουτίνας, η οποία είναι μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία που μας παρέχει την αίσθηση της δομής και της οικειότητας.

Η δομή είναι ένας τρόπος οργάνωσης της ζωής μας, ώστε να έχει νόημα για εμάς. Έτσι λοιπόν ξυπνάμε κάθε μέρα με μια αίσθηση ιδιοκτησίας, τάξης και οργάνωσης στη ζωή μας, γνωρίζοντας ήδη τι θα κάνουμε κάθε μέρα. Μόλις τελειώσουμε με μια εργασία γνωρίζουμε ήδη ποια είναι η επόμενη εργασία στο πρόγραμμά μας. Αυτή η δομή μας δίνει κατεύθυνση και τη δυνατότητα να ενεργούμε, αντί να παραμένουμε άπραγοι και αναποφάσιστοι.

Επειδή είμαστε πλάσματα της συνήθειας, όταν οικοδομούμε ενεργά και συνειδητά μια καθημερινή ρουτίνα για τον εαυτό μας δημιουργούμε παράλληλα και πολλές καλές συνήθειες. Έτσι λοιπόν αποφασίζουμε συνειδητά τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε κάθε μέρα, επιλέγοντας αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Μια ρουτίνα είναι κάτι που επαναλαμβάνουμε καθημερινά, τελικά καθιστώντας το μια συνήθεια. Μόλις γίνει μια συνήθεια, δεν χρειάζεται να σκεφτούμε πριν δράσουμε. Η πράξη της αυτοματοποίησης μας κάνει πιο αποτελεσματικούς, επιτρέποντάς μας να ολοκληρώνουμε κάποιες δραστηριότητες χωρίς να χρειάζεται να τις υπενθυμίζουμε συνέχεια στον εαυτό μας. Έτσι λοιπόν γινόμαστε αποδοτικοί, εξοικονομούμε χρόνο και έχουμε ένα πρόγραμμα, όπου δεν απαιτείται να αποφασίζουμε κάθε μέρα τι θα κάνουμε.

Όταν λειτουργούμε μέσα από μια ρουτίνα δεν χρειάζεται καν να μπαίνουμε στη διαδικασία να κινητοποιήσουμε τον εαυτό μας προς τη δράση, απλά δρούμε. Βέβαια, μέχρι να γίνει η συνήθειά μας ρουτίνα θα χρειαστεί να έχουμε σαν ισχυρό κίνητρο το αποτέλεσμα που έχουμε θέσει εξαρχής. Όμως όταν η συνήθεια εδραιωθεί και γίνει ρουτίνα, δεν χρειάζεται η υιοθεσία ενός κινήτρου.

Όταν αναπτύσσουμε μια ρουτίνα μπορούμε πολύ γρήγορα να αποκτήσουμε αρκετή εμπειρία σε αυτό που κάνουμε. Έτσι λοιπόν εάν γράφουμε κάθε μέρα, θα γίνουμε καλύτεροι συγγραφείς. Εάν ασκούμαστε συνεχώς στις πολεμικές τέχνες, θα γίνει καλύτεροι σε αυτές. Το ίδιο ισχύει και όταν ακολουθούμε μια ρουτίνα διατροφής, όπου τα οφέλη είναι τεράστια. Το σώμα μας νιώθει ασφαλές και δεν χρειάζεται να αποθηκεύσει λίπος για ώρα ανάγκης. Είμαστε πιο υγιής και προγραμματίζουμε με σύνεση και σεβασμό το τι θα καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όταν επαναλαμβάνουμε κάτι κάθε μέρα, ακόμα κι αν είναι μόνο ένα μικρό πράγμα, μακροπρόθεσμα οικοδομούμε κάτι μεγάλο. Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που λέει: «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», πράγμα που ισχύει για σχεδόν τα πάντα στη ζωή. Αν και τα οφέλη της καθημερινής ρουτίνας μπορεί να φαίνονται λίγα, μετά από λίγο καιρό τα οφέλη πολλαπλασιάζονται. Αν για παράδειγμα διαβάζουμε 20 σελίδες ενός βιβλίου καθημερινά, μέσα σε ένα χρόνο αυτό θα ισοδυναμεί με ένα μέσο όρο 30 βιβλίων ετησίως.

 

Ιωάννα Μπακρατσά

Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®,

Master & Certificate of Science της τεχνικής ThetaHealing®

www.thetahealinghellas.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing®
Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όμως, το πάθος μου για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση με οδήγησαν σε μια τεχνική, με την οποία ασχολούμαι αποκλειστικά από το 2012 κι έπειτα. Έχω λάβει τον τίτλο της ThetaHealing Master & Certificate of Science, ο οποίος αποτελεί τον ανώτερο τίτλο εκπαίδευσης της τεχνικής.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και από τότε ασχολήθηκα με διάφορες μορφές φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Ξεκίνησα με το Ρέικι, το Tai Chi, το Qi Gong, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο EFT και στο Chi Nei Chang Abdominal Massage.
Tο ThetaHealing, ήταν η τεχνική εκείνη που με βοήθησε να εισχωρήσω σε θέματα που ούτε υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν, αφού βρισκόταν στον υποσυνείδητο νου, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή μας. Διαπίστωσα ότι αλλάζοντας το συναίσθημα, απομακρύνονται οι αρνητικές σκέψεις και το σύστημά μας αποτοξινώνεται κυριολεκτικά από οτιδήποτε το επιβαρύνει.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των σεμιναρίων, στόχος μου είναι να καθοδηγώ άλλους ανθρώπους, προκειμένου να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Πιστεύω ότι η μεταμόρφωση του συναισθήματος και του τρόπου σκέψης, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αρμονία και ευημερία στη ζωή μας. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.
E-mail: ioanna@thetahealinghellas.gr
Γραφείο: 210 66 41 211, κινητό: 6937 067 936
Skype: ioanna.bakratsa2

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.