ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ε’ ΑΚΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΝΟΥ

Ε’ ΑΚΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΝΟΥ

 

Ιδιαίτερες αρετές

Αυστηρά σαφείς δηλώσεις, δικαιοσύνη (δίχως έλεος), επιμονή, κοινή λογική, ορθότητα, ανεξαρτησία, μεγάλη ευφυΐα.

Ελαττώματα της ακτίνας

Σκληρή κριτική, στενοκεφαλιά, υπεροψία, έλλειψη συμπόνοιας και ευλάβειας, προκατάληψη.

Αρετές που χρειάζεται να αποκτηθούν

Ευλάβεια, αφοσίωση, συμπόνια, αγάπη, πλατιές ιδέες.

Αυτή είναι η ακτίνα της επιστήμης και της έρευνας. Ο άνθρωπος αυτής της ακτίνας είναι ευφυής, πολύ ακριβής στη λεπτομέρεια και κάνει ακούραστες προσπάθειες να ανιχνεύσει και το μικρότερο γεγονός στη πηγή του και να επαληθεύσει κάθε θεωρία.

Γενικά είναι υπερβολικά ειλικρινής, εξηγώντας κάθε γεγονός με σαφήνεια, παρότι είναι σχολαστικός μερικές φορές και κουραστικός γιατί επιμένει για επουσιώδεις, μη απαραίτητες λεπτομέρειες. Είναι τακτικός, ακριβής στην ώρα του, πρακτικός και απεχθάνεται τις χάρες και τη κολακεία.

Είναι η ακτίνα του μεγάλου χημικού, του πρακτικού ηλεκτρολόγου, του σπουδαίου μηχανικού, του μεγάλου χειρουργού. Σα πολιτικός, ο άνθρωπος της πέμπτης ακτίνας έχει περιορισμένες αντιλήψεις αλλά γίνεται προϊστάμενος κάποιου ειδικού τεχνικού τμήματος. Είναι όμως αντιπαθητικός άνθρωπος για να εργάζεται κανείς κάτω από αυτόν.

Σα στρατιωτικός, πρόθυμα στρέφεται προς το πυροβολικό και το μηχανικό. Καλλιτέχνης σε αυτή την ακτίνα σπανίζει εκτός κι αν επηρεάζεται από τη τέταρτη ή έβδομη δευτερεύουσα ακτίνα. Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση όμως ο χρωματισμός του είναι μονότονος, τα αγάλματα του άψυχα και η μουσική του (εάν συνθέτει) είναι πληκτική, παρότι είναι τεχνικά σωστή η μορφή.

Το ύφος της γραφής του ή του λόγου του είναι η προσωποποίηση της σαφήνειας, αλλά λείπει η φλόγα και η αιχμή, συχνά δε είναι ατελείωτα, εξαιτίας της επιθυμίας του να εκφράσει ότι μπορεί να εκφράσει πάνω στο θέμα. Στη θεραπευτική είναι ο τέλειος χειρουργός και οι καλύτερες του θεραπείες είναι μέσω της χειρουργικής και του ηλεκτρισμού.

Για τη Πέμπτη ακτίνα, η μέθοδος προσέγγισης της Ατραπού είναι μέσω της επιστημονικής έρευνας προωθημένης σε τελικά συμπεράσματα. Επίσης η αποδοχή των περαιτέρω διαπιστώσεων που προκύπτουν από τα συμπεράσματα.

Οι εξυπηρετητές αυτής της ακτίνας ερευνούν τη μορφή για να βρουν τη κρυφή ιδέα, τη κινητήριο δύναμη. Εργάζονται για να αποδείξουν τις ιδέες αληθείς ή εσφαλμένες. Οδηγούν τους ανθρώπους στο κόσμο της έννοιας και οι ανακαλύψεις τους κάποτε θα δώσουν τέλος στη τωρινή εποχή της ανεργίας.

Οι εφευρέσεις και βελτιώσεις τους, μαζί με τη σταθερά ωριμάζουσα ιδέα της αλληλεξάρτησης στην ομάδα (η οποία είναι το σημαντικότερο μήνυμα της νέας ομάδας των εξυπηρετητών του κόσμου) θα καλυτερεύσουν τελικά τις ανθρώπινες συνθήκες έτσι ώστε να επέλθει μια εποχή ειρήνης και ξεκούρασης.

Χαρακτηριστικά

Η ενέργεια της άγνοιας

Κριτική

Η δύναμη της αιτιολόγησης και της καταστροφής

Διανοητικός διαχωρισμός

Επιθυμία της γνώσης. Αυτή οδηγεί σε υλιστική δραστηριότητα

Λεπτομερής ανάλυση

Έντονος υλισμός και πρόσκαιρη άρνηση του θείου

Ένταση της δύναμης για απομόνωση

Οι συνέπειες εσφαλμένης έμφασης

Διαστρεβλωμένες απόψεις για την αλήθεια

Διανοητική αφοσίωση στη μορφή και τη δραστηριότητα της μορφής

θεολογία

Οδηγεί σε

Γνώση της πραγματικότητας

Τη πραγμάτωση της ψυχής και των δυνατοτήτων της

Δύναμη να αναγνωρίσει και επικοινωνήσει με τον Ηλιακό Άγγελο

Ευαισθησία στο θείο, στο φως και τη σοφία

Πνευματική και διανοητική αφοσίωση

Τη δύναμη για μύηση (αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό)

Αυταπάτες

Του υλισμού ή της υπερβολικής έμφασης στη μορφή

Της ευφυίας

Της γνώσης και του ορισμού

Της επιβεβαίωσης, βασισμένης σε στενή αντίληψη

Της μορφής η οποία καλύπτει την πραγματικότητα

Της οργάνωσης

Του εξωτερικού, το οποίο κρύβει το εσωτερικό

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo Prana World

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.