ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ-ΖΥΓΟΣ

 

ΖΥΓΟΣ – ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο του αέρα. Στο ζωδιακό υπάρχουν τρία ζώδια του αέρα και η αλληλοσυσχέτισή τους συνιστά μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη και αξίζει την προσεκτική έρευνα, καθώς αυτές είναι μείζονες τριπλότητες. Καθένα από αυτά τα ζώδια μπορεί να βρεθεί σε κάποιον από τους τρεις Σταυρούς:

  1. Δίδυμοι………..Μεταβλητός Σταυρός…………Δυαδικότητα
  2. Ζυγός…………Θεμελιώδης Σταυρός…………Ισορροπία
  3. Υδροχόος…….Σταθερός Σταυρός……………Μύηση

Αυτά τα τρία εκπροσωπούν συνεπώς τη δυαδικότητα, η οποία γίνεται αισθητή, υπερνικάται και ανάγεται στη σύνθεση του Μεγάλου Παγκόσμιου Υπηρέτη.

Από μία άλλη σκοπιά έχουμε:

  1. Δίδυμοι………Νους………Αιτία της δυαδικότητας
  2. Ζυγός………Υπερνούς…….Αιτία της σύνθεσης
  3. Υδροχόος….Παγκόσμιος Νους……Ψυχή

Τα τρία αυτά ζώδια είναι κατεξοχήν ζώδια του Νου του Θεού καθώς εκφράζεται μέσω του ανθρώπου. Αρχικά επικρατεί ο κατώτερος νους, προκαλώντας την αναγνώριση του Εαυτού και του μη-εαυτού, ή τον ουσιαστικό δυαδισμό που υπόκειται σ’ όλη την εκδήλωση. Όμως ο ανώτερος νους αυξάνει σταθερά τη δύναμη και τον έλεγχό του, προκαλώντας την ισορροπία ων ζευγών των αντιθέτων μέσω της φώτισης που φέρνει στον κατώτερο νου και τότε η Ψυχή, ο αιώνιος Υιός του Νου, αποβαίνει η υπέρτατη σύνθεση που εστιάζει και σχετίζει τον Παγκόσμιο Νου με τις δύο άλλες όψεις του Νου του Θεού.

Αυτές οι νύξεις χρησιμεύουν για να καταδείξουν τις μεγάλες αλληλοσχετίσεις που υφίστανται ανάμεσα στους τρεις Σταυρούς.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.