ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΕΔΙΑ

 

Συνέχεια του ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

Όπως είπε και ένας διακεκριμένος ζωολόγος: ‘Η ανάπτυξη κάθε ζωντανού οργανισμού μοιάζει σαν να ελέγχεται από κάτι ή κάποιον που κάθεται “πάνω στον οργανισμό” και κατευθύνει την όλη διεργασία της ζωής σε αυτόν’.

Η θεωρία των Πεδίων πρότεινε ότι μπορούμε να καθορίσουμε την πολικότητα και την κατεύθυνση της ροής των ενεργειακών μετασχηματισμών στο ζωντανό οργανισμό. Ο οργανισμός σαν σύνολο εξαρτάται από αυτές τις κατευθύνσεις για τη συνεχιζόμενη διατήρηση της ύπαρξής του. Το ίδιο ισχύει και για την “άτυπες” ανάπτυξη (όπως πχ σε περίπτωση ανάπτυξης ιών ή άλλων παθογόνων μικροοργανισμών). Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η άτυπη (ή μη-επιθυμητή) ανάπτυξη παράγει μετρήσιμους και επαληθεύσιμους ηλεκτροδυναμικούς συσχετισμούς.

Σύμφωνα με τον Dr. Burr: “Είχαμε λόγο να πιστεύουμε ότι το ηλεκτροδυναμικό πεδίο θα εξυπηρετούσε σαν ορόσημο για μια ποικιλία συνθηκών, επειδή τα πειράματά μας έχουν επιβεβαιώσει την αρχική μας υπόθεση. Αυτό που υποθέσαμε αρχικά είναι πως ο οργανισμός ως σύστημα έχει ένα πεδίο το οποίο “αγκαλιάζει” άλλα υπο-πεδία ή τοπικά πεδία τα οποία αντιπροσωπεύουν τα επιμέρους τμήματα ή υπο-συστήματα του οργανισμού. Στη συνέχεια υποθέσαμε ότι διακυμάνσεις σε αυτά τα υπο-πεδία θα φαίνονταν ως διαταραχές της ενεργειακής ροής στο συνολικό σύστημα. Τέτοιες διαταραχές βρήκαμε στην ωορρηξία και την τις κακοήθεις νεοπλασίες. Συνεπώς αποφασίσαμε να ψάξουμε περαιτέρω και για άλλες συνέπειες της θεωρίας αυτής στην πράξη”.

“Σύντομα βρήκαμε μια πολύ καθοριστική συσχέτιση μεταξύ νεύρων και ιστών υπό μορφή ηλεκτρικής τάσης η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δοκιμασίες ποσοτικοποίησης του τραυματισμού των νεύρων (δηλαδή πόσο βαθύς και σοβαρός είναι). Να υπογραμμίσουμε ωστόσο ότι τα ηλεκτρικά δυναμικά δεν επηρεάζονταν από την αγγειακή λειτουργία, ούτε από την εφίδρωση.”

Το πολύ εντυπωσιακό είναι ότι ο Dr. Burr μπόρεσε να μετρήσει τις μεταβολές του L-field κατά την επούλωση των τραυμάτων. Καθ΄όλη τη διάρκεια της επούλωσης παίρνονταν μετρήσεις που έδειχναν ότι το σώμα έβαζε μπρος διάφορες διεργασίες που σχετίζονταν με την αποκατάσταση του τραύματος.

Αργότερα ο Dr. Burr αποφάσισε να ερευνήσει το εάν η μέτρηση των ηλεκτρικών δυναμικών θα μπορούσε να έχει εφαρμογή στην νευρολογία και την ψυχιατρική. Έκανε πάρα πολλά πειράματα σε συνεργασία με τον Dr. Leonard J. Ravitz, Jr., του Τομέα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Yale. Ο Dr. Ravitz βρήκε ότι είχαν τη δυνατότητα να καθορίσουν ηλεκτρικά δυναμικά αναφοράς για άτομα που είχαν φυσιολογική νευρολογική λειτουργία.

“Το Σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε και από το οποίο εξαρτώμαστε είναι ένα μέρος Νόμου και Τάξης. Η δημιουργία του δεν είναι ένα καπρίτσιο της τύχης, ούτε κάποιο χαοτική κατάληξη. Αυτό το ίδιο οργανώνεται και διατηρείται εξαιτίας ενός Ηλεκτροδυναμικού Πεδίου το οποίο καθορίζει τη θέση και την κίνηση όλων των φορτισμένων σωματιδίων. Επί σχεδόν μισό αιώνα, τα λογικά συμπεράσματα αυτής της θεωρίας έχουν επαληθευτεί χωρίς καμία παρέκκλιση ή αμφιβολία από πάρα πολλά πειράματα.”

Οργάνωση και Κατεύθυνση! Και τα δύο είναι αντίθετα της έννοιας της “Τύχης”. Επίσης και τα δύο υποδηλώνουν την Ύπαρξη κάποιου Σκοπού. Η έρευνα του Dr. Burr πάνω στα “Ζωντανά Πεδία” προσέφερε αποδεικτικά στοιχεία για το ότι ο άνθρωπος δεν είναι δημιούργημα τύχης ή ατυχήματος. Αντίθετα, ο άνθρωπος – όπως και όλες οι μορφές ζωής – είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Σύμπαντος, ενσωματωμένο στα παντοδύναμα πεδία του, υπακούει στους ίδιους αναλλοίωτους νόμους και συμμετέχει στο σκοπό και το πεπρωμένο του.

 

Νίκος Δαραδήμος
Βιολόγος BSc
MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ
Δ/ντης Συστήματος 4 Aces of Health

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.