ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΗΠΙΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ-ΙΔΡΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το πάντρεμα μιας πανάρχαιας φυσικής μεθόδου αποτοξίνωσης με την τεχνολογία του διαστήματος (Infrared and  Far infrared sauna).

Ο ίδιος ο οργανισμός μας σε κάθε προσπάθεια αυτοϊασης έχει τον πυρετό (Οξεία υπερθερμία) και τον ιδρώτα ως μέσο άμυνας και αποβολής του παθογόνου παράγοντα. Υπ’ όψιν πως οι χρόνιες υπερθερμίες-φλεγμονές, θεραπεύονται με οξεία υπερθερμία-φλεγμονή). «Βρες μου τρόπο να ανεβάσω την θερμοκρασία του σώματος και θα θεραπεύσω κάθε ασθένεια» δήλωνε ο Ιπποκράτης.

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο αποβολής τοξινών, και ιδίως βαρέων μετάλλων που κουβαλάμε «προσθετικά» λόγω του «χημικού πολέμου» του πολιτισμού μας. Η ακτινοβολία infrared παρέχει φυσική θερμότητα, είναι τελείως ασφαλής και δεν έχει καμία σχέση με τις υπεριώδεις ή άλλες επιβλαβείς ακτινοβολίες.

ΩΦΕΛΕΙΕΣ

Ως παυσίπονο δρα διαστέλλοντας δια της θερμότητας τα αιμοφόρα αγγεία, βοηθά στην παροχή αναλγησίας και στην επιτάχυνση της θεραπείας μυϊκών κακώσεων. Βοηθά επίσης στην επιτάχυνση της κυκλοφορίας του αίματος και την αποβολή τοξινών. Παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε πόνους μέσης, μυοσκελετικούς πόνους γενικά, αρθριτικά, ρευματισμούς, πονοκεφάλους κλπ.

Στο αμυντικό σύστημα βοηθά στην ενίσχυση της προσπάθειας του οργανισμού ενάντια στους παθογόνους παράγοντες με θεαματικά αποτελέσματα δια της αυξήσεως των λευκοκυττάρων, και ως ασπίδα πρόληψης κατά του καρκίνου.

Ως μέσο απώλειας βάρους βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού και βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία. Σε μόνο 30 λεπτά μας βοηθά να κάψουμε πάνω από 600 θερμίδες και έτσι να χάσουμε βάρος και όχι μόνο νερό αλλά λίπος διεισδύοντας σε 1+1/2 ίντσες βάθος στο δέρμα μας.

Στην αποτοξίνωση βοηθά το ήπαρ και τα νεφρά δια της εφίδρωσης, με δύο ως και τρεις φορές περισσότερο ιδρώτα απ’ ότι με την σάουνα ατμού. Αποβάλει από το δέρμα βαρέα τοξικά μέταλλα όπως υδράργυρο, μόλυβδο, αλουμίνιο κλπ.

Χαλάρωση, ενέργεια και ελαστικότητα των μυώνων και αρθρώσεων. Διεθνείς αθλητές χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο για μεγαλύτερες αποδώσεις, και την αποφυγή των αθλητικών κακώσεων.

Στο δέρμα βοηθά στην αφαίρεση του περιττού λίπους και των λιπωμάτων, καθώς και στον καθαρισμό της επιδερμίδας από τους μπλοκαρισμένους πόρους, στην απόπτωση, και αυξάνοντας την φυσική ελαστικότητα του δέρματος. Παρέχει επίσης ουσιαστική βοήθεια σε δερματικά προβλήματα.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ στο ASCLEPEO

 

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND
(Clinical Gerontologist/Naturopath)
BaHlthSc-Gerontology (Charles Sturt University/Australia)
MaClSc-Healthy Ageing & Aged Care (Southern Cross University/Australia)
(More than 25 years of Clinical Experience in Nursing Homes, Aged an Disability Care Facilities, Welfare Organizations, etc)
Certify Lecturer for CNM (UK), UA (USA)
Μέλος της ΕΓΓΕ, και Πρόεδρος του ΠΑΣΥΦΥ

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.