NLP ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ

 

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ

 

Πόσοι άνθρωποι δεν νιώθουν αγωνία στην καθημερινότητα τους;

Πόσοι άνθρωποι δεν νιώθουν ότι πρέπει να είναι τέλειοι;

Αναρωτιέμαι :

Για ποιο λόγο να έχω αγωνία;

Για ποιο λόγο να πρέπει να είμαι τέλειος; ή τι με κάνει να πιστεύω ότι δεν είμαι ήδη;

 

Στη σύγχρονη εποχή οι άνθρωποι αναλωνόμαστε σε έναν αγώνα ανεύρεσης του χαμένου θησαυρού. Ψάχνουμε, αναζητούμε, αγωνιούμε, απογοητευόμαστε αλλά τι είναι όλα αυτά; Είναι η ζωή που θέλουμε;

Η επίγνωση μιας κατάστασης είναι ο υπ΄αριθμός ένας παράγοντας για να μπορούμε να τη διαχειριστούμε. Εάν δεν έχουμε επίγνωση τότε απλά περιφερόμαστε μάταια πάνω στη γη χωρίς λόγο και με πολύ αγωνία για το πως θα είναι το μέλλον μας. Έστω και εάν αυτό το μέλλον είναι είτε το επόμενο δευτερόλεπτο ή τα επόμενα χρόνια.

Κάποια στιγμή στη ζωή μου εκεί που κάποια στιγμή ανακάλυψα (στη δεύτερη φάση της ζωής μου) ότι πετυχαίνω τους στόχους μου αλλά δεν έχω ποιότητα ζωής. Βέβαια, αυτό ήταν καλύτερο από την πρώτη φάση της ζωής μου που ούτε πετύχαινα τους στόχους μου ούτε είχα ποιότητα ζωής. Ωστόσο πάντα έκανα μια ερώτηση στον εαυτό μου :

Τι θέλω στη ζωή μου;

Το να πετυχαίνουμε τους στόχους μας είναι καλό αλλά δεν είναι αρκετό. Εάν δε μάθουμε να ζούμε τη ζωή μας με πάθος… Εάν δε ζήσουμε ευτυχισμένοι… Εάν δεν απολαύσουμε την κάθε στιγμή τότε ποιο είναι το νόημα;

Μέσα σε όλη αυτή την εσωτερική αναζήτηση ανακάλυψα ότι καθημερινά είχα μια τεράστια αγωνία να είμαι τέλειος… να τα κάνω όλα τέλεια… Ποτέ και τίποτα δεν με ικανοποιούσε! Το μόνο που προσέφερα στον εαυτό μου ήταν άγχος και αγωνία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι απέκτησα και έναν τεράστιο φόβο για την υγεία μου αλλά και για το εάν θα μπορούσα να συνεχίσω να είμαι έτσι για όλη μου τη ζωή. Έβλεπα γύρω μου ανθρώπους να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι. Άνθρωποι δυναμικοί έπεφταν μπροστά στο τέρας της αγωνίας της τελειότητας.

Το μεγαλύτερο σοκ το έπαθα όταν ανακάλυψα πως αυτό που με κινητοποιούσε τελικά δεν αφορούσε εμένα αλλά την εικόνα μου για τους άλλους ανθρώπους. Δεν ξέρω αν μπορείς να αντιληφθείς τι ένιωσα αλλά ανακάλυψα πως δεν είμαι ο εαυτός μου… Έπαιζα έναν ρόλο στη ζωή μου για να αποδείξω στους άλλους την αξία μου. Το αποτέλεσμα; Να με τρώει η αγωνία καθημερινά και οι άλλοι άνθρωποι να μη δίνουν καμία αξία σε εμένα γιατί είχαν τις δικές τους ανησυχίες. Αγωνιούσαν και αυτοί για τη δική τους τελειότητα.

Όλα άλλαξαν όταν μια μέρα πήρα την απόφαση να σταματήσω να είμαι κάποιος άλλος. Να σταματήσω να αναζητώ την αξία μου μέσα από τους άλλους και να την αναζητώ μέσα από εμένα. Να σταματήσω να αναζητώ, που είμαι χειρότερος από τους άλλους ανθρώπους και να αναζητώ που είμαι καλός εγώ και τι είναι αυτό που αγαπώ να κάνω.

Τότε όλα άλλαξαν. Άλλαξαν απλά και σχετικά γρήγορα.  Έφυγε η αγωνία από πάνω μου. Έφυγε το άγχος και μια αίσθηση ηρεμίας και χαράς γέμισε το σώμα μου.

Πραγματικά δε ξέρω τι μπορεί να έχει νόημα για εσένα στη ζωή σου αλλά εάν θέλεις να ζήσεις μια ήρεμη και χαρούμενη ζωή μπορείς να απαντήσεις τις παρακάτω ερωτήσεις με ειλικρίνεια στον εαυτό σου. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο δώρο για εσένα αλλά και το πρώτο βήμα για μια ποιοτική ζωή. Τη ζωή που θέλεις και αξίζεις!

Ερωτήσεις :

Με τι νιώθω αγωνία στην καθημερινότητα μου;

Είναι δικό μου; Είναι κάτι που θέλω εγώ;

Είναι κάτι που αγαπώ;

Τι θα συμβεί εάν δεν είμαι τέλειος;

Πώς θα ήταν η ζωή μου εάν δεν ήμουν τέλειος;

Πώς θα ήταν η ζωή μου εάν ασχολούμουν με ότι αγαπώ;

Πώς θα αξιοποιήσω το χρόνο μου όταν θα είμαι ήρεμος/η χωρίς την αγωνία της τελειότητας;

 

Μόλις απαντήσεις τις ερωτήσεις γράψε τι έμαθες για εσένα από τις απαντήσεις που έδωσες και δεσμεύσου να αναλάβεις δράση για να περάσεις τη ζωή σου στο επόμενο στάδιο.Ζήσε με Πάθος!

photo www.jenny.gr

 

Μάνος Ισχάκης

WYS NLP Life Coach

Πηγή : http://manolisischakis.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΣΧΑΚΗΣ

Ο Μανώλης Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί από το American board of NLΡ ως Master Practitioner of NLP, Time Line Therapy και Υπνοθεραπείας. Επίσης έχει πιστοποιηθεί από τη Think ως Advanced Practitioner Of Theta healing, manifesting & abundance, intuitive anatomy, global relationship, DNA 3. Επίσης, είναι practitioner κβαντικής θεραπείας. Έχει δημιουργήσει το δικό του σύστημα το NLP WYS Life Coaching.

Έχει συγγράψει το βιβλίο : NLP! Το κλειδί του μυαλού μας, το audiobook (ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας ) : NLP! Ανακαλύπτοντας τη προσωπική μου δύναμη, το video πρόγραμμα : Μπορείς, το webinar : Πώς να κατακτήσεις οτιδήποτε θέλεις τόσο γρήγορα όσο δε φανταζόσουν ποτέ.

“ Η ποιότητα της ζωή μας εξαρτάται πρώτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τον ασυνείδητο νου μας και έπειτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους”

Ζήσε με Πάθος!

NLP WYS Life Coaching

http://manolisischakis.gr

coach@manolisischakis.gr

τ. 211 800 9493 | κ. 6936 563 551

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.