ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΑΙΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΑΣ ΦΥΛΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Οι δύο αυτοί πολιτισμοί, ο Ατλάντιος και ο Άρειος, έφτασαν στα άκρα και, με την αιώρηση του εκκρεμούς, θα επιστρέψουμε αναπόφευκτα στη μεσαία θέση, «στην ευγενική μέση ατραπό».

Αυτή η μέση οδός, που χρησιμοποιεί τα καλύτερα και υψηλότερα ιδανικά που παρήγαγαν οι δύο πολιτισμοί που προηγήθηκαν, θα χαρακτηρίζει την επερχόμενη Υδροχοϊκή Εποχή και τους πολιτισμούς της. Μία τέτοια έκφραση του υλικού και του άυλου, του ορατού και του αόρατου, του απτού και του πνευματικού υπήρξε πάντα ο στόχος κι ο σκοπός εκείνων που κατανοούσαν την αληθινή έννοια της κουλτούρας.

Σε τελευταία ανάλυση, ο πολιτισμός αφορά στις μάζες και στη φυλετική συνείδηση, ενώ η κουλτούρα αφορά στο άτομο και στον αόρατο πνευματικό άνθρωπο. Κατά συνέπεια, ένας πολιτισμός που θα είναι η πλήρης έκφραση μιας αληθινής κουλτούρας, τοποθετείται πολύ μακριά στην εξέλιξη της φυλής.

Κουλτούρα είναι η προσέγγιση των δύο δρόμων – της αισθαντικότητας και του νου, των δύο κόσμων – της ευαισθησίας και της σκέψης και των στάσεων εκείνων που θα κάνουν τον άνθρωπο ικανό να ζήσει σαν ένα νοήμον, υποκειμενικό πλάσμα μέσα σ’ έναν απτό φυσικό κόσμο.

Ο άνθρωπος με κουλτούρα συνδέει τον κόσμο της έννοιας με τον κόσμο των εμφανίσεων και τους θεωρεί στο νου του σαν να συνιστούν έναν κόσμο με δύο όψεις. Κινείται με την ίδια ελευθερία και στους δύο κόσμους και μάλιστα ταυτόχρονα, όσον αφορά στη συνείδησή του ή στην αίσθηση της επίγνωσής του.

Ακόμη και στα χρόνια της Ατλαντίδας υπήρξαν εκείνοι που κατανοούσαν τη σημασία της κουλτούρας σαν φυσικής συνέπειας του πολιτισμού.

Οι μάζες πρέπει να εκπολιτιστούν σαν ένα βήμα για να τους δοθεί εκείνη η κουλτούρα που θα τους κάνει αληθινά και σημαντικά ανθρώπινα πλάσματα. Ένα ανθρώπινο πλάσμα πρέπει, αναγκαστικά, να είναι ένας άνθρωπος ικανός να ζει στον κόσμο των εξωτερικών  πραγματικοτήτων και ικανός, την ίδια στιγμή, ν’ αναγνωρίζει ότι ζει σ’ έναν εσώτερο κόσμο, σαν νους και ψυχή.

Τότε εκφράζει μία εσωτερική ζωή, τέτοιας δυναμικότητας, που ελέγχει και κυριαρχεί τη ζωή στο φυσικό πεδίο, υποκινώντας την και δίνοντάς της ορθή κατεύθυνση.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.