ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Η αληθινή θέση του βιοσυντονισμού και η προσωπική μου εμπειρία

Ασχολούμαι και μελετώ τον βιοσυντονισμό και την ενεργο-πληροφοριακή ιατρική από το 2017. Έγινα μάρτυρας της “κόντρας” μεταξύ κλασικής ιατρικής και συμπληρωματικών-εναλλακτικών προσεγγίσεων, ειδικά από “έγκριτα” sites που λοιδωρούν τον βιοσυντονισμό ως επιστήμη (και τα πιο πολλά ανυπόγραφα ή με παρατσούκλια).

Πολλή η παπάτζα, πολλή η εμπάθεια και φυσικά η πόλωση. Κανένα από αυτά δεν εξυπηρετεί τον αληθινό στόχο: την ωφέλεια στην υγεία! Και αυτή είναι η ιστορία μου:

Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου ένιωσα άλγος στη δεξιά μεριά της βουβωνικής περιοχής και με ψηλάφηση ένιωσα το εξόγκωμα. Η κίνησή μου (μιας και επρόκειτο για ανατομικό-κατασκευαστικό πρόβλημα) ήταν η άμεση επίσκεψη σε ΚΛΑΣΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ με τεράστια πείρα σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ετυμηγορία ήταν σαφής: χειρουργική αποκατάσταση λαπαροσκοπικά.

Δεν πήρα βότανα, δεν έβαλα συχνότητες, ούτε κάποια άλλη “εναλλακτική τεχνική”. Μπήκα στο χειρουργείο, έκανα την επέμβαση και μετά από ένα βράδυ γύρισα σπίτι μου.

Τώρα είναι η ώρα των εναλλακτικών. Άμεσα πρόγραμμα μείωσης βάρους (για να σταματήσει να δέχεται πίεση η περιοχή) συν διατροφή-συμπληρώματα (αποτοξίνωση και κολλαγονογένεση), συν τις κατάλληλες συχνότητες προκειμένου να μειωθεί ο πόνος και η φλεγμονή και να αυξηθεί ο ρυθμός αναγέννησης των ιστών.

Το ως τώρα αποτέλεσμα είναι να πάρω μόνο ένα depon (αντί για τρία που μου είπε ο γιατρός) κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και η παρακεταμόλη βάσει του ΦΟΧ είναι ισχυρώς τοξική για το ήπαρ. Ο πόνος μειώθηκε στο 70% και είμαι απόλυτα λειτουργικός (χωρίς όμως άρση βάρους). Και είμαι μόλις στη 2η μέρα!!!!!

Αυτό είναι ένα (όχι το μοναδικό) παράδειγμα συνεργασίας των φυσικών μεθόδων αυτοϊασης με την λεγόμενη συμβατική ιατρική (η οποία και εκείνη βασίζεται στην απόκριση του οργανισμού). Στην περίπτωση της κήλης, η τοποθέτηση του πλέγματος δημιουργεί το ερέθισμα στο να σχηματίσει ο οργανισμός επιπλέον ιστό στο σημείο ρήξης. Εγώ απλά το διευκόλυνα με τις μεθόδους μου.

Η επούλωση πληγών ή τραυματισμών είναι μια ηλεκτρομαγνητική-χημική διεργασία. Επομένως επηρεάζεται θετικά από την εφαρμογή ηλεκτρικών, μαγνητικών ή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Ας είμαστε ανοιχτοί στη συζήτηση… όχι στην κοκορομαχία!

 

Νικόλαος Α. Δαραδήμος

BScBiol, M. Food Sci. Technol.

Κέντρο Κυτταρικής Θρέψης και Αποτοξίνωσης “Βιοκύτταρο”

Σοφοκλή Βενιζέλου 70 – Χαλάνδρι

Τηλ 2168009648

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.