ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ανώτερη αντιστοιχία

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Κατά τη διαδικασία της εδραίωσης του βασιλείου των ουρανών πάνω στη γη, συμβαίνει το εξής:΄΄Οι εφτά άνθρωποι, ο καθένας στον κλήρο του, προσεγγίζουν ένα σημείο έντασης και δημιουργικής δύναμης, όπου τα σπέρματα της ζωής που περιέχουν μέσα τους, μπορούν να καρποφορήσουν και όμιλοι τέτοιων εμφανιζόμενων σπόρων μπορούν να εμφανιστούν στον κόσμο΄΄.

Θέτοντας το ζήτημα πιο απλά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εφτά ακτίνες, που εκφράζονται στην ανθρώπινη οικογένεια μέσα από τους εφτά ακτινικούς τύπους, βρίσκονται στο στάδιο της προώθησης για το σχηματισμό των εφτά ακτινικών ομίλων.

Αυτοί στο σύνολό τους θα εκφράσουν το Βασίλειο του Θεού.

Ο αντικειμενικός στόχος αυτών των ομίλων είναι να συσχετίσουν Ιεραρχία με την Ανθρωπότητα. Να φέρουν σε μία στενή επικοινωνία τα δύο κέντρα, η ενέργεια των οποίων πρέπει να αναμειχθεί και να συγχωνευθεί σε ένα όλο. Για να συλληφθεί καλύτερα η υποκείμενη ιδέα, θα πρέπει να έχετε στο νου σας τους εξής παράγοντες:

  1. Ο αφιερωμένος προσανατολισμένος άνθρωπος, η προσωπικότητα
  2. Ο επισκιάζων, πνευματικός άνθρωπος, η ψυχή
  3. Ο φωτισμένος νους,  το μέσο της σχέσης
  4. Η καθαγιασμένη, στοργική καρδιά, η έκφραση αυτών των τριών.

Όπως στη ζωή του ατόμου ο άνθρωπος είναι αντιμέτωπος με την ευκαιρία να δράσει ως μαθητής που εκπαιδεύεται με σκοπό τη μύηση, έτσι και η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με τον ίδιο τρόπο σε μία παρόμοια κατάσταση και πιθανότητες.

Η ανώτερη αντιστοιχία με την οποία ασχολείται η Ιεραρχία έχει ως εξής:

  1. Το διανοητικό κέντρο, η Ανθρωπότητα, η οποία είναι δεκτική, έτοιμη και αναμένει.
  2. Το πνευματικό κέντρο, η Ιεραρχία, η οποία είναι θετική – με πρόθεση και γενναιόδωρη – έτοιμη και περιμένει να αποδοθεί αυτό που είναι επιθυμητό, που έχει προσεγγισθεί και το οποίο απαιτείται.
  3. Ο Νέος Όμιλος Εξυπηρετητών του Κόσμου. Αυτοί είναι τα πιο αναπτυγμένα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, τα οποία είναι ευαίσθητα στην ιεραρχική έμπνευση και στην ανθρώπινη ανάγκη καθώς και στην πνευματική ανάπτυξη, ως ένα καθοριστικό  παράγοντα στις παγκόσμιες υποθέσεις.
  4. Μικροί όμιλοι, που ανταποκρίνονται στον φωτισμένο νου των ατόμων ενορατικά σαν ένα συνεκτικό στοιχείο και ένας παράγοντας συγχώνευσης ανάμεσα στη ανθρωπότητα και την Ιεραρχία. Συγκεντρώνονται γύρω από το Νέο Όμιλο Εξυπηρετητών του Κόσμου.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

Επιμέλεια

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.