ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

 

Η απόρριψη στην αναζήτηση εργασίας μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε νέα προσφορά εργασίας

Έχετε υποβάλει ποτέ αίτηση για κάποια θέση εργασίας, όπου τελικά ο εργοδότης κατέληξε να σας προσφέρει έναν άλλο ρόλο;
Συμβαίνει.

Μπορεί να περάσετε από τη διαδικασία της συνέντευξης, να απαντήσετε με επιτυχία σε ό,τι σας ζητήθηκε και στο τέλος να περάσει αρκετός καιρός και να μην σας προσφέρουν τη δουλειά, με αποτέλεσμα να νομίζετε ότι εδώ τελείωσαν όλα. Τα πράγματα όμως μπορεί να μην είναι έτσι.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εταιρεία να μην συμφωνήσει με τον πρώτο υποψήφιο και να είστε ο επόμενος στη λίστα. Ή, μπορεί να σκεφτούν στην πορεία ότι θα ήθελαν να σας προτείνουν κάποια άλλη θέση στην εταιρεία, διαφορετική από αυτή που είχαν δημοσιεύσει στην αγγελία.

Έχει τύχει σε υποψηφίους να κληθούν να δώσουν συνέντευξη για μια δουλειά αλλά δεν τους προσφέρθηκε η θέση που είχε προκηρυχτεί. Μια εβδομάδα αργότερα, κάποιος στην εταιρεία κατέληξε να τους ρωτήσει εάν θα ενδιαφέρονταν να συζητήσουν σχετικά με μια άλλη θέση στην εταιρεία. Εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ τους τότε θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε μια νέα καριέρα!
Επίσης καλό είναι να έχετε στα υπόψη ότι είναι πολύ σημαντικό να δεχτείτε μια απόρριψη από μια εταιρεία με ευγένεια και επαγγελματισμό στέλνοντας ένα e-mail για follow up.

🔹 Ευχαριστείστε τον εργοδότη για τον χρόνο του.
🔹 Διαβεβαιώστε τον ότι εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε πολύ για τη θέση / την εταιρεία.
🔹 Ζητήστε να ενημερωθείτε για ευκαιρίες συνεργασίας στο μέλλον.
🔹 Δείτε την απόρριψη, όχι ως κλείσιμο πόρτας, αλλά ένα άνοιγμα για νέες ευκαιρίες. Μόλις δημιουργήσατε μια γνωριμία – συνεχίστε να την  καλλιεργείτε!

 

Παπαδάκη Ελένη
Career Coach at LeadCompass, Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching & Mentoring Ελλάδος

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Γεννήθηκα το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησα σεμινάρια Εξυπηρέτησης Πελατών, Δημοσίων Σχέσεων και Πωλήσεων προκειμένου να εξελιχθώ και να γίνω αποτελεσματικότερη στην εργασία μου.

Τα τελευταία χρόνια, η βαθιά μου ανάγκη να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου με οδήγησε να επενδύσω στην Προσωπική μου Ανάπτυξη και ταυτόχρονα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου μέσα από τις σπουδές μου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.