ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

 

ΕΓΩΙΚΟΣ ΛΩΤΟΣ Ή ΨΥΧΗ

Όταν η ζωική ψυχή ατομικοποιηθεί, γεννιέται η ψυχή μωρό ή ανθρώπινη ψυχή. Στην αρχή είναι άχρωμη. Προοδευτικά, καθώς η μία ενσάρκωση διαδέχεται την άλλη, οι υπηρέτες της ψυχής, δηλαδή η προσωπικότητα, με το φυσικό – αιθερικό, αστρικό και νοητικό σώμα, αναπτύσσουν ποιότητες, ιδιότητες, χρώμα, ήχο, κραδασμό.

Κατά την ατομικοποίηση η ψυχή κατασκευάζει το αιτιατό σώμα, μέσα στο οποίο υπάρχει μία τριπλότητα, ήτοι:

 • Τα τρία μόνιμα άτομα που σχετίζονται με τη μορφή.
 • Το μπουμπούκι του λωτού, τα πέταλα του οποίου σχετίζονται με τη συνείδηση ( το μπουμπούκι του λωτού όταν ανοίγει, σχηματίζει τρεις σειρές πετάλων) , ανοίγουν στη τρίτη μύηση.
 • Το πετράδι στο κέντρο του λωτού ή διαμάντι προστατεύεται από τα τρία κεντρικά εσωτερικά πέταλα, τα οποία ανοίγουν κατά την τέταρτη μύηση και τότε το αποκαλύπτουν.

Άρα η τριπλότητα της ψυχής αποτελείται από τα μόνιμα άτομα που σχετίζονται με τη μορφή, τα πέταλα του λωτού σχετίζονται με τη συνείδηση. Το πετράδι με τα τρία εσώτερα πέταλα που σχετίζεται με το πνεύμα.

Η πρώτη ομάδα των πετάλων ονομάζεται πέταλα γνώσης. Είναι η αίθουσα της άγνοιας και της εμπειρίας. Η εργασία της περιόδου αυτής γίνεται ασυνείδητα, χωρίς θέληση. Καθώς σταδιακά ανοίγουν αποκτάται:

 • Γνώση του φυσικού πεδίου μέσα από το πόνο, την ασθένεια, τα λάθη της καθημερινότητας.
 • Αγάπη του φυσικού πεδίου μέσα από τις φυσικές σχέσεις.
 • Θυσία του φυσικού πεδίου μέσα από συμβιβασμούς και παραδοχές που δεν σχετίζονται με τη θέληση, αλλά από τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

Η δεύτερη ομάδα πετάλων είναι τα πέταλα της αγάπης. Είναι η αίθουσα της μάθησης και γίνεται συνειδητή εργασία. Σχετίζεται με το αστρικό πεδίο. Όταν  τα πέταλα ανοίγουν αποκτάται:

 • Γνώση του αστρικού που αποκτάται από την εξισορρόπηση των ζευγών των αντιθέτων. Η επιλογή του θα τον αναγκάσει να κατανοήσει την αιτία της επιλογής του.
 • Αγάπη του αστρικού, που αποκτάται από την προσπάθεια μετουσίωσης της αγάπης του εαυτού σε αγάπη του πραγματικού.
 • Θυσία του αστρικού, που αποκτάται από την συνειδητή παραίτηση των ατομικών επιθυμιών χάριν της ομάδας, (το κίνητρο είναι τυφλό, απλά η επιλογή συνειδητή).

Η τρίτη ομάδα πετάλων είναι τα πέταλα της θυσίας. Είναι η αίθουσα της Σοφίας ή μύησης. Τα πέταλα της θυσίας σχετίζονται με το νοητικό και γίνεται συνειδητή εργασία. Το άνοιγμα των πετάλων μας αποκαλύπτει:

 • Γνώση νοητικού πεδίου. Είναι η περίοδος που χρησιμοποιεί συνειδητά τα κέρδη των εμπειριών, (γνώση, συναισθήματα, χρήμα κ.λ.π ) για να ωφεληθεί η ανθρωπότητα.
 • Αγάπη νοητικού πεδίου, η εφαρμογή συνειδητά και με σταθερότητα όλων των δυνάμεων της ψυχής στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, χωρίς επιθυμία ανταμοιβής ή κέρδους.
 • Θυσία νοητικού πεδίου ή αναγνώριση της ανάγκης της ανθρωπότητας για βοήθεια, οπότε δεν συνεχίζει την ανάπτυξη του σε άλλο επίπεδο, αλλά παραμένει στη Γη για να την βοηθήσει υπηρετώντας την. (Υψηλό στάδιο ανάπτυξης).

Συνεχίζεται ….

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.