ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα καίγεται-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ;

Δεν καίγεται η Ελλάδα μικρέ, η ανθρωπιά μας καίγεται, η ψυχή μας καίγεται, η υπευθυνότητά μας καίγεται ο,τιδήποτε καλό μας χαρακτηρίζει σαν είδος γίνεται στάχτη! Λες και όλη η χώρα το έχει ρίξει στο τσιγάρο πίσσα και μαυρίλα

Κλαις;;

Ναι αλλά όχι για μένα. Για τα παιδιά που γεννιούνται τώρα. Που θα τρέφονται με χρωστικές, με τρόφιμα από δοκιμαστικό σωλήνα, μέσα σε γυάλες. Χωρίς παιδεία, χωρίς κρίση, χωρίς καν αίμα!!!! γιατί αν έχεις αίμα επαναστατείς! Και όχι κρώζοντας στις πορείες! Επαναστατείς αλλάζοντας τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου! Επαναστατείς με ηρεμία, σχέδιο και λογική!

Γίνεται αυτό; Πως γίνεται να επαναστατείς με λογική;

Όπου βλέπεις πορείες διαμαρτυρίας, απλά εκτονώνεται η αγανάκτηση. Την επόμενη μέρα συνεχίζεται κανονικά η καθημερινότητα. Η επανάσταση θέλει πρώτα πρώτα αυτογνωσία! Να μάθεις τον εαυτό σου, την αξία του! Και μετά να μάθεις την αξία του διπλανού σου. Και αυτός πονάει, θλίβεται, φοβάται. Τι σημασία έχει πλούσιος – φτωχός, λευκός – μαύρος;

Στη λογική είσαι ψύχραιμος. Σκέφτεσαι. Και όταν σκέφτεσαι προβλέπεις. Και φυσικά δεν περιμένεις από το κράτος ή την όποια απρόσωπη δομή να σε σώσει ή να σε βοηθήσει. Τίποτα δεν είναι ισχυρότερο από την αλληλεγγύη.

Πότε βλέπεις να γίνεται επανάσταση;

Θα ευχόμουν χτες. Όμως δεν το βλέπω να γίνεται. Κοίτα. Για να γίνει επανάσταση θέλει δράση. Και η δράση έπεται της σκέψης. Κανείς θερμοκέφαλος δεν έκανε επανάσταση. Η πνευματική επανάσταση είναι το προαπαιτούμενο. Θέλει μυαλό Οδυσσέα. Πολυμήχανο, εφευρετικό, “out of the box” που λένε! Και το μέλλον είναι τα παιδιά. Τα νέα παιδιά. Των αναψυκτικών, της οκνηρίας, της βαρεμάρας. Ακόμα και παιδιά με προοπτικές για να κάνουν επανάσταση (στην επιστήμη, στην τέχνη, στον πολιτισμό, στην τεχνολογία) θάβονται από το ελλαδικό κατεστημένο.

Κατάλοιπο των Τούρκων

Ψέμα μέγα μικρέ. Από πάντα υπήρχε αυτό. Από πάντα έπρεπε να γίνουν οι Μαραθώνες για να χτιστούν οι Παρθενώνες. Μόνο στον κίνδυνο ο Ελλαδίτης ενώνεται με τον διπλανό του. Και αυτό σε εποχές που υπήρχε ακόμα λίγο “νεύρο” στους ανθρώπους. Κοπρίτες και ρεμπεσκέδες υπήρχαν και την εποχή του Σωκράτη! Ποιοι λες τον καταδίκασαν? Οι ίδιοι που φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη και σκότωσαν τον Καποδίστρια. Αυτοί που γνωρίζουν να ελέγχουν τις μάζες! Κομματικές συγκεντρώσεις και σημαιάκια. Απλά από την αρχαία Ελλάδα μας έμειναν οι άριστοι (όσοι δηλαδή γλύτωσαν από τον όχλο).

Και πως γίνεται μια επανάσταση;

Από τα βιβλία ξεκινά! Το Διάβασμα χτίζει χαρακτήρα γιατί είναι κοπιαστικό. Ενισχύει και σκληραγωγεί τον Νου, τον Φορέα Έκφρασης του Πνεύματος. Όσο πιο δύσκολο το ανάγνωσμα, τόσο υψηλότερο το επίπεδο επεξεργασίας ιδεών, και τόσο πιο ισχυρές οι θετικές σκεπτομορφές που δημιουργούνται. Το βιβλίο είναι η μεγαλύτερη ευλογία για τον άνθρωπο.

Μόνο διάβασμα δηλαδή;

Είπα μικρέ ότι ξεκινά από εκεί. Μετά θέλει ενίσχυση και η ενίσχυση γίνεται με τη συζήτηση. Η ιδέα δοκιμάζεται στην αρένα των επιχειρημάτων. Σε αντίθεση με τα παράθυρα των ειδήσεων. Εκεί είναι τσίρκο. Η συζήτηση είναι ένας άριστος τρόπος ενίσχυσης ή βελτίωσης μιας ιδέας, μιας σκέψης. Μετά προχωρείς στην πράξη. Στην εφαρμογή στον εαυτό σου και το μικρόκοσμό σου. Η πράξη προσελκύει νέους φορείς της ιδέας που και αυτοί εμπνέουν άλλους. Όταν μια ιδέα προσελκύσει (όχι με τη βία ή το φόβο) επαρκή αριθμό ΑΝΘΡΩΠΩΝ (Ο άνθρωπος) και όχι ΑΤΟΜΩΝ (ΤΟ άτομο) τότε η επανάσταση έχει γίνει!

Δηλαδή όχι με τα όπλα;

Τα όπλα δημιουργούν φόβο. Και ο φόβος, θυμό. Συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια που κάποια στιγμή θα σκάσει. Ο Γκάντι δεν ήταν οπλισμένος. Σκέφτηκε, συζήτησε, έδρασε!

Τόσο απλό;

Γιαυτό και τόσο δύσκολο!

(Φεγγαροδιάλογοι)

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ

MSc Διατροφής Ανθρώπου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.