ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ

 

ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

ΜΕΡΟΣ Β’

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ

 

Αν τώρα μιλάμε για κάποια εκδήλωση επί του φυσικού πεδίου, πρέπει σε αυτή την καθαρά γεωμετρική διαδικασία να εισαγάγουμε και τον παράγοντα του χρόνου. Οπότε η κίνηση του σημείου από κυκλική ή παλινδρομική παριστάνεται πια σαν μαιανδρική κυματοειδής καμπύλη, εκτείνεται δηλαδή επάνω στον άξονα του χρόνου, που τον εκλέγουμε επί της ΑΚΥ, όπως στο σχήμα 2, και η ένταση της εκδήλωσης μετράται επάνω στον άλλο (κάθετο) άξονα ΑΨ.

Και αν στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήσουμε τα γεωμετρικά μέτρα των μονάδων έντασης από εκείνα του χρόνου, τότε το σχήμα 2 γίνεται όπως το σχήμα 3 ή το σχήμα 4.

lifehub-anthropos-filosofia-44

Και αν θέλουμε να αρχίσουμε από την κατώτερη βύθιση. Από το κατώτερο σημείο έντασης, δεδομένου ότι μια συνεχόμενη εκδήλωση είναι μια συνεχής ημιτονοειδής καμπύλη, έχουμε το σχήμα 5.

Η δε διαφορά σε χρόνο και ένταση δύο ή περισσοτέρων εκδηλώσεων γίνεται σαφής αν παρασταθούν στο ίδιο σύστημα αναφοράς, όπως στο σχήμα 6.

lifehub-anthropos-filosofia-45

Το καθετί λοιπόν σε αυτήν τη ζωή, ή τμήμα του, μπορεί να παρασταθεί με μια κυκλική, παλινδρομική, αναγεννώμενη, παλμική, κραδασμική, κυματοειδή, ρυθμική, αρμονική ή μουσική εκδήλωση μιας καμπύλης γραμμής. Έτσι διαδίδεται ένας ήχος, έτσι επιδρά μια ενέργεια ή μια δύναμη.

Έναν τέτοιο περίπου κύκλο διανύει ο βίος και η εξέλιξη ενός ανθρώπινου ατόμου ή μια ενσάρκωση, έτσι μπορεί να παρασταθεί η αναπνοή, μια λέξη, κάθε κτύπος της καρδιάς, ο διαλογισμός, το ημερονύκτιο, ο σεληνιακός μήνας, η γενική πορεία μιας εταιρίας, οι κινήσεις της Γης, η επίδραση μιας Ακτίνας, η μεγάλη εποχή των 2.000 ετών, ο ζωδιακός κύκλος, η επανεμφάνιση του Χριστού κλπ. κλπ. Αρκεί βέβαια να έχουμε εξετάσει και απομονώσει, ή συνθέσει κατάλληλα τις παραμέτρους που επιδρούν στη μελετούμενη εκδήλωση.

Ας παραστήσουμε με αυτή την ημιτονοειδή καμπύλη τις διαδικασίες που μας ενδιαφέρουν άμεσα σαν σπουδαστές του Εσωτερισμού. Ίσως έτσι ανακαλύψουμε μερικά σημαντικά στοιχεία και άξια σπουδής ή χρησιμοποίησης τους στην πράξη, στην κατανόηση ενός γεγονότος ή στην πρόβλεψή του.

Φυσικά χρειάζεται προσοχή και επιφυλακτικότητα γιατί ο Εσωτερισμός είναι γεμάτος από έννοιες αφηρημένες, που δεν μπορούν να παρασταθούν με τον χειρισμό του αναλυτικού και συγκεκριμένου που ρέπει προς την αποκρυστάλλωση και έτσι στην πλάνη. Και τα λάθη μας μπορούν να παρασύρουν και άλλους.

Συνεχίζεται………

photo www.aetos-apokalypsis.com

 

Δ.Μ.Μ. – ΣΤΕΡΩΠΙΣ

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.